TRENING: Trump har tidligere uttalt at golf er hans primære treningsform.
TRENING: Trump har tidligere uttalt at golf er hans primære treningsform. Foto: Peter Morrison

Tar sommerferie:

Så mye golf har Trump spilt siden han ble president

Fredag tok USAs president ferie og forlot Washington DC til fordel for golfklubben sin i New Jersey. Dette blir han 23. tur til golfklubben Bedminister siden han ble president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kommer til å arbeide for dere. Jeg kommer ikke til å ha tid til å spille golf, uttalte Trump i august for tre år siden.

Fredagens besøk blir hans 23. tur til golfklubben Bedminister på USAs østkyst siden han ble president, skal man tro siden Trump Golf Count.

Det er ikke lenge siden han var i Bedminister sist. Ifølge The Golf News Net tilbrakte Trump også forrige helg ved klubben. De estimerer at det var hans 214. tur til en av hans 17 golfklubber siden han ble president.

Trump Golf Count skriver derimot at han har vært på 202 golfturer.

Uklar kostnad

Det hvite hus opplyser ikke om hvert enkelt tilfelle av golfspilling presidenten foretar seg, så sidene baserer dataene sine på tilfeller der det enten eksisterer bilder av presidenten i golfutstyr eller når Det hvite hus bekrefter at Trump «kan ha slått et par baller». I tillegg brukes rapporteres også tilfeller der det er «høyst sannsynlig» at Trump har spilt golf de dagene han har vært ved en av sine resorter.

Hva dette har kostet de amerikanske skattebetalerne er ikke kjent, men sidene opererer med estimater opp mot 951 millioner kroner. Metoden Trump Golf Count bruker for å regne ut kostnaden, som inkluderer hva det koster å fly Air Force One og hva sikkerhetstiltak koster har tidligere fått kritikk i en faktasjekk av The Washington Post.

Blant det som er kjent er at Secret Service har måtte betale 3,2 millioner kroner i ekstrakostnader for å dekke opp leie av golfbiler mens de beskytter presidenten.

Golf, tv og Twitter

FERIE: President Donald Trump forlot fredag Washington via Andrews Air Force Base i Maryland. Turen går til hans private golfklubb i New Jersey.
FERIE: President Donald Trump forlot fredag Washington via Andrews Air Force Base i Maryland. Turen går til hans private golfklubb i New Jersey. Foto: Susan Walsh

Ifølge nyhetsbyrået AP er ikke Trump særlig glad i begrepet «ferie», og det er forventet at han vil kombinere tiden med flere offisielle arrangementer og turer.

– Bare fordi du drar et sted, betyr det ikke at du nødvendigvis gjorde det, uttalte tidligere pressesekretær Sean Spicer om Trumps hyppige besøk til golfklubbene da han satt i jobben, og argumenterte med at presidenten brukte mye av tiden på telefonsamtaler og møter.

Til nyhetsbyrået opplyser flere av presidentens medarbeidere at hovedgeskjeften til presidenten under ferien kommer til å bestå av golf, tv-titting og Twitter.