Våpen, blind vold, knivstikking og slåssing i Bergen

Det var en travel natt for bergenspolitiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter meldinger om et innbrudd i en bedrift der to mindreårige ble pågrepet, i 01-tiden har det gått slag i slag i Bergen.

Skytevåpen

I ettiden fikk politiet melding om en mann med skytevåpen i Bergen sentrum.

– Vi rykket ut og fant ham fort. Det viste seg å være en softgun, men vedkommende er anmeldt for brudd for våpenloven, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tatjana Knappen, til TV 2.

Knivstikking

En halvtime senere fikk politiet melding om en knivstikking like utenfor Bergen sentrum.

– En mann ble knivstukket i brystet ved Straxhuset. Tilstanden til den knivstukne er ukjent, men han var våken og bevisst da han ble kjørt til sykehus, sier Knappen.

Fredag formiddag opplyser politiet at de har pågrepet en mann i forbindelse med knivstikkingen.

– Han er siktet for kroppsskade. Politiet jobber videre med åstedsarbeid og sporsikring og vedkommende bil bli avhørt i løpet av dagen, melder operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt.

Angrep tilfeldige

Klokken 02.43 fikk politiet meldinger om masseslagsmål i sentrum,

– Melding lød på masseslagsmål mellom 8-10 personer, men da vi kom til stedet var flere personer stukket av.

– Vitner forteller til politiet at gjerningspersoner angrep tilfeldige forbipasserende på Festplassen i Bergen sentrum, sier Knappen.

Operasjonslederen har enda ikke fått full oversikt over hvor mange involverte det var i denne episoden i 06.30-tiden fredag morgen.

– 03.13 fikk vi melding om enda en slåsskamp mellom to personer. En person ble bortvist og anmeldt for kroppskrenkelse, sier Knappen.