Eikrem feiret bursdagen med vakker scoring i Molde-show

Molde nærmer seg den fjerde kvalifiseringsrunden i europaligaen etter at de torsdag slo greske Aris 3-0 på hjemmebane, og sikret et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret.

BURSDAGSBARN: Magnus Wolff Eikrem feiret bursdagen med vakker scoring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Molde - Aris 3-0 (2-0)

Magnus Wolff Eikrem feiret at han fylte 29 år torsdag med å sette inn Moldes første scoring etter en snau halvtime. Eirik Hestad doblet ledelsen for de blå noen minutter senere.

– Eikrem er en av de smarteste spillerne vi har i Norge, og det viser han når han scorer 1-0. Han skyter med innsiden av foten og innsiden av hodet, og han leverer nok en meget solid kamp for Molde denne sesongen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Tre minutter før slutt la innbytter Martin Ellingsen på til 3-0.

Dermed har Molde et ypperlig utgangspunkt for å kvalifisere seg for fjerde og siste runde i europaligakvalifiseringen. Returkampen i Hellas spilles om en uke.

– Molde hadde full kontroll på Aris i kveld, og skaffet seg et meget godt utgangspunkt før returmøtet neste uke. Dette tror jeg ikke Molde roter bort. Aris kommer til å ta sjanser neste uke, og det vil åpne seg store rom å kontre i for Molde, og det passer angrepsrekken til Erling Moe perfekt,. 3-0 er et fantastisk resultat, og nå skal det veldig mye gå galt om ikke Molde går videre til Playoff, mener Mathisen.

Vinner Molde over to kamper mot Aris, møter de Partizan fra Beograd eller tyrkiske Malatyaspor i siste kvalifiseringsrunde til europaligaen.

– Rosenborg er allerede på god vei inn i et gruppespill, og det hadde vært utrolig gøy om også Molde klarte det. Det blir en tøff oppgave uansett hvem de møter i playoffen til Europa League, men Molde har så mye erfaring og kvalitet i sin tropp, at jeg tror de er gode nok til å klare også den oppgaven, spår Mathisen.

Utnyttet tabber

Etter en rolig start på omgangen tok Molde ledelsen med et praktfullt angrep etter 27 minutter. Aris spilte bort ballen, og det utnyttet hjemmelaget til det fulle.

Kristoffer Haraldseid la inn til Leke James. Han trillet videre til Fredrik Aursnes, som igjen spilte videre til Eikrem. Midtbanespilleren plasserte vakkert inn 1-0.

Fem minutter senere skulle historien gjenta seg. Grekerne slo en feilpasning, og Molde fosset framover. Fredrik Aursnes rundet keeper, men Molde-spillerne snublet i hverandre i et forsøk på avslutte. Til slutt banket Hestad inn 2-0 fra cirka 10 meter.

Etter 40 minutter fikk gjestene fra Hellas muligheten til å score et viktig bortemål. Nicolas Diguiny skjøt fra distanse, men Molde-keeper Alexandro Craninx reddet flott.

Det greske laget tok mer overtak mot slutten av omgangen, men fikk ikke uttelling.

Rødt kort

Gjestene startet også friskt etter pause. De hadde ballen, men skapte ikke de store farlighetene.

Etter 54 minutter var det hjemmelaget som skulle spille seg til en enorm mulighet til å øke til 3-0. Eikrem spilte gjennom Hestad vakkert. Han fant James i feltet, men avslutningen ble reddet på streken av en forsvarsspiller.

Molde tok mer og mer over, og anført av en frisk Hestad skapte de flere farligheter.

Etter 63 minutter ble kvelden enda bedre for Molde. James ble spilt igjennom rundt midtbanen, og Aris-kaptein Fran Vélez rev ned Molde-spilleren. Dommeren ga rødt kort, og dermed var hjemmelaget én spiller mer. Vélez mister dermed returoppgjøret.

Molde presset på for nok en scoring, og bare minutter før slutt satte de inn 3-0 da Ellingsen banket et langskudd i mål fra snaue 20 meter. Dermed har Molde en fot i neste runde.