IKKE IMPONERT: Kristoffer Velde tar ikke av seg hatten for PSVs innsats i Haugesund.
IKKE IMPONERT: Kristoffer Velde tar ikke av seg hatten for PSVs innsats i Haugesund. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix

Tidlig straffe ødela for Haugesund

Haugesund gikk på gressmatten proppfull i selvtillit mot selveste PSV. Kristoffer Velde lot seg ikke imponere av storlaget.

Haugesund - PSV 0-1 (0-1)

Storfint besøk i Haugesund til tredje kvalifiseringsrunde til Europaligaen.

Haugesund yppet seg fra start til slutt, men en tidlig straffescoring sikret PSV seier.

Haugesunds Kristoffer Velde var involvert i det meste hjemmelaget produserte fremover. Han var skuffet over å gå tomhendt fra kampen.

– Spillmessig er vi greit fornøyd, men vi skulle kanskje hatt et annet resultat med oss bort til Nederland neste uke. Men det er helt greit, vi får bare bite godt ifra oss neste uke, så får vi gå for et par mål der. Så får vi se hvor langt det holder, sier Velde til TV 2.

Han lot seg ikke imponere over storlaget PSV.

– Greit vi møter et storlag, men jeg var ikke imponert over hvordan de fremstod i dag. Jeg trodde de skulle være bedre, vi hadde godt overtak på de og jeg tror possesion var ganske jevnt også, så jeg er godt fornøyd med det vi presterte i dag i hvert fall, understreker Velde.

Til tross for ugunstig utgangspunkt, tror Velde at Haugesund kan klare å ta seg videre i kvalifiseringen.

– Folk sier at det er virker ganske umulig, men jeg er helt motsatt. Jeg tror alt er mulig, så vi får bare bevise det, sier en offensiv Velde.

PSV-sjefen: – Ikke noen overraskelse

– De (Haugesund) gjorde det bra. De overrasket meg ikke, for vi har sett dem flere ganger. Vi visste om kvalitetene deres, så det kom ikke som noen overraskelse på meg, sier PSV-trener Mark van Bommel til pressen etter kampen.

– Vi kunne gjort det bedre, men når du vinner 1-0 på bortebane i Europa er det okei, understreker Bommel.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Haugesund har grunn til å være fornøyd.

– Haugesund taper som ventet mot PSV, men de kan likevel være godt fornøyd med mye av det de viste ikveld. De åpnet meget solid, og det er ingen tvil om at de hadde fortjent scoring. Det at Haugesund i det hele tatt har kommet så langt i denne kvaliken er imponerende, og nå håper jeg de får en god opplevelse også fra kampen i Nederland neste uke, sier Mathisen.

Nå venter et vanskelig returoppgjør for Haugesund i Eindhoven førstkommende torsdag. Haugesund-trener Jostein Grindhaug innrømmer at utgangspunktet er tungt.

– Prestasjonen var bra, jeg vet ikke om vi har så mye mer å kjøre med enn det vi får ut i dag. Så det er en kombinasjon av skuffelse over resultatet og en glede over prestasjonen, hvis jeg kan si det sånn. Når det er sagt, så evner vi ikke å score mål, og det er tungt å vite at du reiser ned der og ligger under 0-1, det sier seg selv at det blir tøft, sier Grindhaug til TV 2.

På spørsmål om han har troen på avansement svarer Haugesund-treneren følgende:

– Ja, jeg må ha troen på det. Vi må begynne å jobbe med det allerede. Først få hodene inn mot søndag og Ranheim-kampen, og så får vi begynne å strekke den der muligheten til å bli så stor som overhodet mulig inn mot torsdag.

– Hvordan tror du det blir i Nederland?

– Det blir vel litt tøft, sier Grindhaug og ler.

PSV-straffe

Haugesund gjorde seg ikke bort i åpningsminuttene og virket selvsikre utpå gressmatten. De satset fremover og fikk noen brukbare angrep, der de fleste kom fra høyresiden, de første 20 minuttene.

I det 23. minutt ble Douglas Bergqvist avblåst for hands i egen 16-meter, og PSV fikk tildelt straffe.

Stever Bergwijn gjorde ingen feil og satte ballen kontrollert til høyre for Helge Sandvik som gikk til venstre.

En liten kalddusj for Haugesund som hadde hatt god kontroll på PSV frem til scoringen.

Haugesund yppet seg

I et 38. minutt var Haugesund frempå igjen. Mikkel Desler fikk lagt inn fra høyrekanten og foran PSV-målet ventet Shuaibu Ibrahim og Kristoffer Velde. Ballen gikk forbi førstnevnte, mens Velde var nære, men nådde ikke helt frem til ballen.

PSV presset på mot slutten av omgangen, men det var Haugesund som var nærmest nettkjenning.

Flere scoringer ble det derimot ikke de første 45 minuttene og PSV gikk til pause med ledelse.

Haugesund presset - PSV sikret seieren

Haugesund viste positive takter også etter pause og fortsatte å satse fremover.

I det klokken passerte timen spilt sendte Velde avgårde et skudd fra skrått hold. God kraft og retning på skuddet, men ballen gikk over PSV-målet.

Haugesund gjorde alle byttene sine før det siste kvarteret, der Koné kom inn for Ibrahim, Grindheim for Kgrygård og Våge Nilsen for Leite.

PSV skapte ikke all verden i andreomgang, men klarte å stoppe Haugesund når de kom på kontringer på høyrekanten.

Vertene holdt presset til siste slutt og PSV ble tvunget til å legge seg lavt for å sikre seieren.

Det klarte de også, og det endte 0-1 til PSV på Haugesund Stadion, etter en sjansefattig kamp.