PÅGREPET: De fem mennene ble onsdag tatt med til bygningen hvor den angivelige voldtekten skal ha skjedd.
PÅGREPET: De fem mennene ble onsdag tatt med til bygningen hvor den angivelige voldtekten skal ha skjedd. Foto: EPA/Manuel Lorenzo

Tre fengslet etter mulig gjengvoldtekt av norsk kvinne

En dommer har avsagt at tre av de fem voldtektsmistenkte franskmennene. To er løslatt, men er fremdeles siktet i saken.

Onsdag ble fem franskmenn på 18 og 19 år pågrepet i den spanske byen Benidorm, mistenkt for å ha gruppevoldtatt en norsk kvinne.

To løslatt

Torsdag ble alle fem mennene fremstilt for varetektsfengsling i retten i Benidorm.

– To er løslatt og tre er varetektsfengslet, sier advokat Gilberto Ruiz Girado til TV 2 da han forlot rettsbygningen natt til fredag.

Alle fem er fremdeles siktet for seksuelt overgrep.

Girado er ikke fornøyd med at tre ble varetektsfengslet, og varsler at de kommer til å anke.

Gilberto Ruiz Girado forlot tinghuset i Benidorm natt til fredag. Foto: Dag Friis/TV 2
Gilberto Ruiz Girado forlot tinghuset i Benidorm natt til fredag. Foto: Dag Friis/TV 2

Alle de fem tenåringer satt i avhør i mange timer torsdag. De forklarte seg én og én, og alle nekter skyld i saken.

Oppsøkte legehjelp

Torsdag melder det spanske nyhetsbyrået EPE at franskmenene også er mistenkt for overgrep på den andre norske kvinnen. I hennes tilfelle dreier det seg om berøring uten samtykke.

19-åringen skal ha forlatt bygningen der overgrepene fant sted, før de norske kvinnene sammen skal ha oppsøkt et legesenter i området, der legen varslet politiet.

– Vi ble oppringt fra legesenteret som de to kvinnene hadde oppsøkt. Betjenter fra Guardia Civil dro dit og snakket med dem, sa Gonzalez til TV 2 onsdag.

På ferie

Der fortalte de to kvinnene at de hadde kommet i kontakt med de fem franskmennene via sosiale medier. Det ble først meldt at de møttes via Instagram, men Gonzales understreker at det dreier seg om et annet sosialt medie.

Overfor nyhetsbyrået EFE opplyser kilder at mennene nekter for å ha forgrepet seg på kvinnene. De var på ferie i Benidorm da hendelsen fant sted, og skulle egentlig reise tilbake til Frankrike onsdag.