«Fyren i grønn skjorte» tar internett med storm

Han har blitt kjent som «green shirt guy» og har tatt internett med storm etter at en video der han ler ukontrollert av to Trump-supportere på et bystyremøte ble publisert på Twitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hele skjedde under et bystyremøte i Tucson, Arizona i USA på tirsdag. Bystyret skulle stemme over om Tucson skulle bli en såkalt «sanctuary city» – en by som ikke vil samarbeide med føderale myndigheter om å deportere ulovlige innvandrere.

Under møtet reiste plutselig to Trump-supportere seg opp og begynte å demonstrere mot forslaget. Men det er reaksjonen til mannen i grønn skjorte ved siden av paret som har fått hele internett til å ta fyr. Mannen ler ukontrollert av utbruddet til paret.

– Ingen annen mulig reaksjon

På under ett døgn har videoen fått fem millioner treff. Etter at videoen gikk viralt på sosiale medier har mannen blitt identifisert som Alex Kack. Han forteller at det var den eneste naturlige reaksjonen for han.

– Disse folkene brukte tiden sin på å forstyrre bystyremøtet bare for å rope gale, ignorante, rasistiske og hatefulle greier på den mest absurde måten du kan gjøre det på. Hvorfor skal man ikke le av dette, sier Kack til News 4 Tucson.

Kack sier det er viktig at folk tenker på retorikken som preger USA nå.

– Dette er en utrolig mørk tid og det er mye hatefull retorikk som preger hele landet akkurat nå. Men jeg tror flertallet av befolkningen skjønner – uansett hvor de hører til politisk – at de som roper høyest er tullete. Og jeg tror latteren er noe som resonnerer med folk fordi det er mange som føler at ting er latterlig nå, sier Kack.