Tilbake på skjermen etter 19 år

Gjengen fra «Beverly Hills 90210» er tilbake på skjermen i serien «BH90210».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nitten år etter at siste episode av suksesserien «Beverly Hills 90210» ble vist er endelig serien tilbake.

Nå får vi gjensyn med gjengen i en ny miniserie på seks episoder.

Spiller seg selv

«Beverly Hills 90210» ble første gang vist i Norge i 1992, og har vært en av 90-tallets store TV-ungdomsserier. Nå samles altså skuespillerne fra den verdensberømte TV-serien til en remake av originalserien.

I serien «BH90210» får vi gjensyn med Gabrielle Carteris (Andrea), Shannen Doherty (Brenda), Jennie Garth (Kelly), Brian Austin Green (David), Jason Priestley (Brandon), Tori Spelling (Donna) og Ian Ziering (Steve). De sju tidligere ungdomsidolene spiller seg selv i det nye dramaet som er inspirert av deres egne liv og relasjoner med hverandre.

– Ideen dukket opp fordi Jennie og jeg ville jobbe sammen igjen. Vi har vært bestevenner hele veien, så det nærmer seg snart 30 år, forteller Spelling til ET.

– Barna våre har vokst opp sammen. Vi ville jobbe sammen og vi ville at barna våre skulle få oppleve å komme på settet, fortsetter hun.

Forvirrende konsept

Dermed dukket ideen til «BH90210» opp.

– Hva om vi får alle skuespillerne til å spille seg selv? Komme tilbake som venner og familie? Alle vil lure på om det er ekte eller ikke, sier hun til ET.

De sliter med å forklare det noe forvirrende konseptet.

– Det er ikke et realityshow og det er ikke en nyinnspilling, sier Garth.

– Vi ønsker å hedre den originale serien og fansen vår, de som har støttet og fulgt oss hver dag gjennom hele karrieren. Det er dem vi lager denne serien for, hevder hun.

Død

En av karakterene er dog ikke med. Luke Perry, som spilte Dylan, døde av slag tidligere i år.

– Det er veldig utfordrende. Og personlig. Luke var en god venn av meg, ja fra lenge før vi spilte i 90210, forteller Ian Ziering til ET, og lover at Perry vil bli hedret i løpet av serien.

«BH90210» består av seks episoder av 60 minutter, og en ny episode slippes i uken. Norgespremiere 8. august på C More og TV 2 Sumo.