SPENNENDE: Christian Eriksen, Paul Pogba og Giovani Lo Celso er noen av spillerne våre eksperter følger ekstra godt med på torsdag.
SPENNENDE: Christian Eriksen, Paul Pogba og Giovani Lo Celso er noen av spillerne våre eksperter følger ekstra godt med på torsdag. Foto: Montasje / NTB Scanpix

Deadline day:

– Disse spillerne blir det mest spennende å følge med på

Eriksen, Pogba, Lo Celso - Dette mener TV 2s eksperter blir mest spennende på overgangsvinduets siste dag.

Det er ikke mange timene igjen før de sommervinduet stenger for de engelske klubbene.

Kl.18.00 torsdag stenges slusene, og mens vi venter på de siste bekreftelsene:

Dette tror våre eksperter skjer i toppklubbene og her er spillerne du bør ha et øye på.

Manchester City:

Fjorårets ligamestere har tyngde i alle ledd, og vi tviler på at det skjer det helt store på på deadline day. Med mindre...

– De har en fantastisk stall og jeg vil si de er store favoritter til å vinne ligaen i år igjen. Men man vet aldri med City. De kan plutselig smelle til med en stor overgang torsdag. Selv om det ikke er lett å si hva de trenger, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

Det er Mina Finstad Berg enig i.

– Jeg tror de er ferdig med hovedovergangene nå, egentlig. Hvis det kommer noe torsdag, er det snakk om mindre overganger, tror TV 2s fotballekspert.

Liverpool:

Heller ikke i Liverpool forventer vi noen kaniner opp av hatten på overgangsvinduets siste dag. Våre eksperter tror at signeringen av målvakt Adrián ble den siste for Klopp i dette vinduet.

– Det virker rart om de skal hente flere nå siste dag. Med mindre det er noen de har jobbet med over tid og som plutselig går i boks, så kan det skje. Men jeg tviler. De har vært ganske tydelig utad på at de har vært fornøyd, og de er ganske godt besatt overalt, de også, mener Huseklepp.

– Det som kjennetegner alle Klopp har kjøpt er at de er hundre prosent gjennomtenkt. Han finner de han vil ha og passer de inn, går han for de. Det er utrolig beundringsverdig og har vist seg å være smart, legger Huseklepp til.

Finstad Berg tror heller ikke det skjer noe mer, selv om det har vært snakk om at kanskje noen skal ut.

– Det har vært litt snakk om at Xherdan Shaqiri skal ut, men Liverpool virker ikke så giret på det. Så jeg tror ikke det skjer noe mer.

Manchester United:

At Ole Gunnar Solskjær er ferdig med innkjøpene er derimot ikke like sikkert. Og det er særlig i én posisjon vi tror det kommer en spiller.

– Der tror jeg det kommer inn en midtbanespiller i løpet av torsdagen. Det kan fort blir Bruno Fernandes fra Sporting Lisboa, eller Tottenhams Christian Eriksen, tror Huseklepp som også peker på en annen posisjon som muligens fylles på med en ny spiller:

– I og med at det er så mye tull med Romelu Lukaku, tenker jeg at det burde komme en spiss også. Men det tror jeg ikke det gjør. Kanskje Mario Mandzukic, men jeg tviler i hvert fall på at det kommer en superspiss.

Finstad Berg mener det er flere faktorer som kan få United til å hente både en og to spillere torsdag.

– Det store spørsmålet torsdag blir hvor Romelu Lukaku ender opp. Nå har han vært koblet til både Juventus og Inter, og nå virker det som at det er mest aktuelt med Inter. Men det der endrer seg time for time, omtrent. Men alt tyder på det.

Natt til torsdag landet Lukaku i Milano, og det meste tyder på at han blir Inter-spiller i løpet av torsdagen.

Og hvis....

Paul Pogba skal til Madrid, må noen inn i United. Blir det Christian Eriksen, eller hvem? Det som har vært de siste årene er at det engelske vinduet stenger så mye tidligere enn de europeiske, sier Finstad Berg og poengterer:

– Hvis Pogba skal vekk fra United og Eriksen vekk fra Tottenham må erstatterne komme inn nå, og da begynner man å få fryktelig dårlig tid. De kommer til å få en slags avklaring på hva som skjer med Lukaku, og så er det mer usikkert hvordan kabalen går opp. Det blir spennende.

Tottenham:

Spekulasjonene rundt at Philippe Coutinho kan få et comeback i Premier League har pågått en stund. Siste kobling er til Tottenham. Men skal det gå, må eventuelt en ut.

– Da kan man få to store overganger i én smekk. Coutinho til Tottenham og Eriksen til United. Det kan jo skje, men det virker litt usannsynlig at de to tingene skal skje på siste dag. Men man vet aldri, det har smelt før på deadline day, mener Huseklepp.

Finstad Berg trekker frem Giovani Lo Celso fra La Liga som et av torsdagens spenningsmoment.

– Det har vært veldig mye rykter om ham, der det har virket som at den dealen går inn. Men, da betyr det at Tottenham bruker mye penger og mange vil da se det som et tegn på at de er i ferd med å selge andre spillere. Mange vil se på det som en form for erstatter til Christian Eriksen. Lo Celso er en fantastisk spiller, så det blir kjempespennende å følge med på, understreker TV 2s fotballekspert.

Arsenal:

Etter at Laurent Koscielny sin overgang til Bordeaux ble bekreftet tirsdag, er det helt avgjørende for Arsenal å hente en ny forsvarsspiller.

Kieran Tierney er visst nok på vei fra Celtic og der har det vært mye rykter om en overgang i hele sommer, sier Finstad Berg.

– Og av alle ting går det rykter om David Luiz. Det ville vært veldig rart om han skulle gå fra en London-storklubb til en annen. Det ville tatt meg veldig på sengen, sier Finstad Berg.

– Jeg tror de prøver å hente en midtstopper torsdag. Når de mister en av sine mest stabile midtstoppere, i tillegg til at de aldri har vært veldig solide defensivt, bør de treffe på en slik signering torsdag, mener Huseklepp.

Chelsea:

London-klubben kan ikke åpne pengeboken etter at de ble nektet å signere spillere i de to neste overgangsvinduene etter brudd på FIFAs overgangsregler.

Men ut kan det gå spillere, noe som ikke vil gjøre annet enn å svekke dem. Tidligere denne sommeren har det ryktes at Daniel Drinkwater er på vei bort fra klubben.

Everton:

Av de andre engelske klubbene blir det også spennende å følge med på Everton, mener våre eksperter.

– Det har vært veldig mye spekulasjoner rundt Everton. Der virker det som det kan skje en god del, tror Huseklepp.

Han trekker frem navn som Chris Smalling fra United og Wilfried Zaha fra Crystal Palace.