Fem franskmenn på 18 og 19 år er arrestert i Benidorm etter at en norsk kvinne i 20-årene skal ha blitt voldtatt natt til onsdag. Det melder flere spanske medier, blant annet Tele Cinco.

Pressetalsmann Luis Gonzales i Guardia Civil bekrefter saken overfor TV 2.

Kvinnen skal ha vært i mennenes leilighet sammen med en venninne. På et tidspunkt skal venninnen ha forlatt leiligheten mens den andre ble igjen, hvorpå den angivelige voldtekten skjedde.

Møttes i Benidorm

Gonzalez forteller at de to kvinnene oppsøkte legehjelp sammen etter hendelsen.

– Vi ble oppringt fra legesenteret som de to kvinnene hadde oppsøkt. Betjenter fra Guardia Civil dro dit og snakket med dem, sier han til TV 2.

Der fortalte de to kvinnene at de hadde kommet i kontakt med de fem franskmennene via sosiale medier. Det ble først meldt at de møttes via Instagram, men Gonzales understreker at det dreier seg om et annet sosialt medie.

– De møttes i Benidorm, og de norske kvinnene ble med til huset der franskmennene ferierte. På et tidspunkt den natten dro en av kvinnene fra huset, mens en av dem ble igjen, sier han.

Pågrepet i natt

Kvinnene ga politiet informasjon og bilder av mennene. To av dem ble arrestert i 4-tiden onsdag morgen, mens de resterende tre ble arrestert en halvtimes tid senere.

– De skulle reise fra Spania til Frankrike tidligere i dag, så vi jobbet raskt med etterforskningen for å finne ut hvor de var for å pågripe dem, sier han.

Fire av mennene er 19 år og en av dem er 18 år. De vil stilles for retten torsdag.

TV 2 har vært i kontakt med UD i forbindelse med saken onsdag ettermiddag.

– Utenrikstjenesten er ikke kjent med saken, sier pressetalsperson Per Bardal Wiggen.