FOR FORT: Her kjører mannen i 90 km/t i en 80-sone i Elverum tidligere i sommer. Ifølge han selv er det en annen person på bildet.
FOR FORT: Her kjører mannen i 90 km/t i en 80-sone i Elverum tidligere i sommer. Ifølge han selv er det en annen person på bildet. Foto: Politiet

Kjørte for fort – skylder på oppdiktet tvillingbror

Den svenske 51-åringen ble avslørt av en fotoboks, men hevder fremdeles at det var hans fiktive tvillingbror som kjørte bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelen fant sted på riksvei 25 i Elverum tidligere i sommer.

Klokken 12.35 en tirsdag ettermiddag ble svensken målt til 90 km/t i en 80-sone.

Etter å ha sammenlignet bildene fra fotoboksen med mannens passbilde sendte politiet et forelegg på 2600 kroner til hans svenske adresse.

Etter gjentatte purringer tok politiet kontakt med mannen, som er daglig leder i et firma.

– Da hevdet han at vi ikke sikkert kunne vite om det var han eller tvillingbroren hans som hadde kjørt bilen, sier politiadvokat Ingrid Skogsholm i Innlandet politidistrikt.

Politiet ga seg ikke og kontaktet sine svenske kolleger for å få bekreftet 51-åringens familiesituasjon. De kunne opplyse at han ikke har noen tvillingbror.

– Hans svar til det var helt kort at han mener politiet lyver, sier Skogsholm.

Det mener ikke Sør-Østerdal tingrett, som onsdag har dømt mannen til å betale 2600 kroner, samt 510 kroner i saksomkostninger. Alternativet er seks dagers fengsel.

– Det vanligste i slike saker er at forelegget blir vedtatt. Så hender det jo at vi går i retten med dem, og da er det ikke helt uvanlig at siktede hevder det er noen andre på bildet, sier Skogsholm.

Svensken har ikke hatt forsvarer i saken, og det er ukjent for TV 2 om han vil anke dommen.