TOMMEL OPP, MEN INGEN MÅL: James Maddison jubler etter 2-1-seieren borte mot Sheffield United forrige måned.
TOMMEL OPP, MEN INGEN MÅL: James Maddison jubler etter 2-1-seieren borte mot Sheffield United forrige måned. Foto: Ed Sykes/Reuters

Ingen avslutter mer uten å score: – Han ser ut som en filmstjerne

James Maddison er en av Fotball-Englands store kometer, men denne sesongen har han slitt mer enn noen andre med uttellingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Leicester-Tottenham på TV 2 Sumo og TV Sport Premium lørdag fra 13.00. Kampstart 13.30!

En av de mest spennende tilvekstene i Premier League forrige sesong var Leicesters James Maddison.

Unggutten briljerte stort etter 200-millionerkronersovergangen fra Norwich, og endte debutsesongen på øverste nivå med sju scoringer og sju målgivende pasninger.

Så langt denne høsten har han også vært blant de mest markante i revenes kamper, men på ett vis skiller han seg fra samtlige andre i Premier League. 22-åringen var nemlig den spilleren som løsnet flest avslutninger i ligaen de første fem rundene uten at en eneste av dem fant veien til nettmaskene.

I landslagspausen var Maddison tatt ut i den engelske troppen, men som da han ble inkludert av landslagssjef Gareth Southgate for første gang i oktober i fjor, måtte han igjen se begge kampene fra sidelinjen.

– Han er fantastisk, men det handler om konkurransen i laget og kanskje modenheten. Du ser fortsatt at han er litt umoden, men han er jo fantastisk. Brendan Rodgers sammenligner ham med Coutinho og sier at han har en «lovely swagger» og en «lovely arrogance», sier Endre Olav Osnes i denne ukens versjon av TV 2s Premier League-podkast.

Artikkelen fortsetter under tabellen!

– Han ser ut som en filmstjerne

TV 2-kommentatoren ser på England-midtbanen som god, men tror også det faktum at Maddison ikke tegner seg nok i protokollene spiller inn.

– Det er sluttproduktet. Han kommer til mye sjanser, og har kommet til kjempesjanser både mot Chelsea og Manchester United. Så det er vel bare det at de som er foran ham i køen er så gode, sier Osnes, som også sier seg enig med Leicester-sjef Rodgers i beskrivelsene av midtbaneprofilen.

– Han ser ut som en filmstjerne, og det er jo sant det Brendan Rodgers sier. Han har en arroganse, men den er «lovely».

– Kanskje fått et ufortjent dårlig rykte

Podkast-programleder Kasper Wikestad har fulgt Maddison tett i en årrekke, og mener spilleren - som i 2017/18 ble tatt ut på sesongens lag i Championship og kåret til Norwichs beste spiller - har et utseende og en stil som kanskje taler imot ham. Blant annet etter sommerens mislykkede U21-EM, der en av forhåndsfavorittene England røk ut etter kun ett poeng i gruppespillet.

– Southgate kritiserte U21-gutta for det de gjorde i sommer, og sa at de var arrogante, at de tok det litt på hælen og dret seg ut. James Maddison har på mange måter vært bildet på det, og han har jo kanskje - på grunn av at han ser ut som han gjør og er som han er - hatt et rykte. Men er det noen som er et treningsprodukt, så er det James Maddison. Man hører i hvert fall at det er ingen som trener så mye som ham, så han har kanskje fått et ufortjent dårlig rykte også, sier Wikestad.

Har til gode å score mot «topp seks-motstand»

Lørdag får Maddison mulighet til å tegne seg i scoringsprotokollen i Premier League for første gang denne sesongen når hans Leicester tar imot Tottenham på King Power Stadium.

Der kan 22-åringen også for første gang finne veien til nettmaskene mot ett av de antatt beste lagene i divisjonen. Hans sju puttinger forrige sesong var mot Huddersfield (to), Burnley, Fulham, Watford, Bournemouth og Wolverhampton.

PS! Målgivende har Maddison imidlertid levert mot lag fra hele skalaen i Premier League. De sju forrige sesong var mot Liverpool, Newcastle, Chelsea, Wolverhamøpton, Brighton, Fulham og Arsenal, mens de to han har bokført til nå i høst har vært mot Chelsea og Sheffield United.

Se Leicester-Tottenham på TV 2 Sumo og TV Sport Premium lørdag fra 13.00. Kampstart 13.30!