KASTET FRA TAKTERRASSE: Den seks år gamle gutten som ble kastet fra 11. etasje på Tate Gallery i London har hjerneblødning og brudd i ryggen.
KASTET FRA TAKTERRASSE: Den seks år gamle gutten som ble kastet fra 11. etasje på Tate Gallery i London har hjerneblødning og brudd i ryggen. Foto: Yui Mok

Gutt (6) ble kastet fra takterrasse i London – nå er skadene offentliggjort

Gutten som ble kastet fra en takterrasse i 11. etasje på Tate Gallery i London har hjerneblødning og brudd i ryggraden, armer og ben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seksåringen ble funnet på taket av sjette etasje søndag. Han ble fløyet med helikopter til nærmeste sykehus, og tilstanden beskrives som kritisk. En 17-åring er siktet for å ha kastet gutten.

Kritisk skadd

Ifølge retten som behandler saken, har gutten svært alvorlige skader. Seksåringen har hjerneblødning, brudd i ryggraden, armer og ben som følge av fallet, skriver Sky News.

Den seks år gamle gutten er fransk statsborger og var på besøk i London sammen med familien sin. Ifølge politiet er tilstanden til gutten kritisk, men stabil.

Møtte i retten

Tirsdag møtte den 17 år gamle gutten i retten, siktet for drapsforsøk. Etter høringen ble gutten ført tilbake til varetektsfengsel. Han må igjen møte i retten førstkommende torsdag.

Ifølge politiet skal ikke offeret og den mistenkte 17-åringen ha kjent hverandre fra før.

– Dette er en oppriktig sjokkerende hendelse. Det virker ikke som det var noe åpenbart motiv, sier politiinspektør John Massey i Scotland Yard.

Populært galleri

Tate Gallery var Storbritannias mest populære turistattraksjon i 2018 med 5,9 millioner besøkende, ifølge BBC. Det er en storslått utsikt fra toppen bygningen, og mange tar turen opp til 11. etasje for å skue ut over London. Seksåringen ble kastet ut fra en slik utsiktsplattform.

Vitnet Nancy Barnfield (47) befant seg på Tate med en venn da hun hørte et høyt smell, ifølge det britiske nyhetsbyrået (PA). Deretter så hun en kvinne som ropte «Hvor er sønnen min? Hvor er sønnen min?».

Ifølge Barnfield var også den anholdte tenåringen på stedet. Han ble holdt under kontroll av flere tilstedeværende og «sto bare der og var ganske rolig».

Flere vitner skal ha sagt at de så en gutt kaste en annen gutt fra takterrassen. Ifølge vitner skal det ha vært panikk- og sjokkpreget stemning der.

Museet ble stengt ut søndagen mens politiet gjorde sine undersøkelser.