Premier League-nykommer med høye ambisjoner - vil til Champions League med Norwich

Norwich' argentinske stjerneskudd er ambisiøs forut for Premier League-debuten og fredagens oppgjør mellom «Den nye Jürgen Klopp» og originalen.

Se TV 2s oppkjøring til sesongstart fredag fra 12.00. Kampstart mellom Liverpool og Norwich 21.00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Fredag starter Premier League-sesongen 2019/20 med oppgjøret mellom gigantene fra Liverpool og nyopprykkede Norwich.

Mye har vært sagt, skrevet og ment om vertene, men forut for comebacket på øverste nivå har også manges øyne vært rettet mot Norwich.

TV 2 tok turen til kanarifuglenes treningsfelt for å høre om ambisjonene for det som forrige sesong var Championships beste lag.

– Vi var vant til å dominere kamper og ha ballen veldig mye, men i Premier League er du nødt til å skjønne at man noen ganger ikke har ballen. Hvordan skal vi takle det? Det er managerens jobb å forberede oss på det, men med den måten vi spiller på så er det slik at hvis det går bra, så tror jeg noen lag vil få slite, sier Alexander Tettey.

– Går det bra, så går det bra. Så får vi se ...

Midtbanespilleren begir seg ut på sin fjerde sesong i engelsk øverste divisjon, og håper fredag på å pynte på sine 71 kamper i Premier League. I sine forrige perioder har det vært mindre spillende Norwich-utgaver enn den vi nå skal få se utfolde seg blant de ypperste hver eneste helg.

– Vi er glad i å holde i ballen, vi har mange tekniske spillere, backer som går i hundre og spisser som kan score mål. Går det bra, så går det bra. Så får vi se hvordan det går når det ikke går bra. Det er om å gjøre å holde seg langt unna de tre nedrykksplassene. Jeg vet at det blir tøft. Det er ikke bare bare å være Championship-vinnere, sier nordmannen.

På direkte spørsmål på om han ville tatt en 17. plass om han ble tilbudt den nå, svarer nordmannen tydelig.

– Jeg hadde tatt den med en gang og løpt ut og av gårde med den. Treneren min sier kanskje at 17. plass er altfor dårlig og at vi må ha 10. eller 11., men jeg har vært her såpass lenge nå. Målet er å holde seg. Vi vet at vi har en spillergruppe som kan gjøre det bedre enn 17. plass, men målet er definitivt å være et Premier League-lag igjen etter 19/20, sier 33-åringen.

Se intervjuet med Tettey i videovinduet øverst i saken!

– Jeg vil spille Champions League med Norwich neste år

En av nordmannens lagkamerater - argentineren Emiliano Buendía som imponerte stort på nivå to forrige sesong - er imidlertid betydelig mer ambisiøs.

– Jeg skal jobbe hardt. Det er den beste ligaen i verden og jeg og lagkameratene mine må jobbe og nyte øyeblikkene i denne ligaen.

– Og hva er styrkene?

– Jeg vil spille Champions League med Norwich neste år. Hvorfor ikke? Vi må selvsagt være ydmyke, og det første målet er å overleve. Så kan vi drømme. Kan vi bli topp ti er det bra, kan vi kjempe om Champions League-plass er det bedre, sier han til TV 2.

NYE PROFILER: Emi Buendia og Max Aarons er to av dem det kan være verdt å følge ekstra med på denne sesongen.
NYE PROFILER: Emi Buendia og Max Aarons er to av dem det kan være verdt å følge ekstra med på denne sesongen. Foto: Paul Burrows/Action Images

22-åringen imponerte stort i Championship forrige sesong etter å ha spilt på tilsvarende nivå i Spania de to foregående sesongene. De solide prestasjonene på nivå to av den engelske fotballpyramiden mener argentineren er med på å gi ekstra styrke inn mot debuten ett hakk lengre oppe.

– Jeg mener det er den mest konkurransedyktige ligaen i verden. Det er nivå to, men det er virkelig hardt og virkelige gode lag. Det var en fin utfordring, forteller han.

Mener Anfield er noe alle drømmer om

Nå gleder Buendia seg til Premier League-debuten på selveste Anfield, der vertene ikke har tapt på over to år. Sist de røde gikk av banen med tap på eget gress i ligaen var i april 2017 mot Crystal Palace.

– Jeg skal nyte det. Anfield er sammen med Old Trafford, Camp Nou, Santiago Bernabeu og San Siro noe alle spillere som er unge drømmer om å spille på. Nå har vi muligheten, og vi må nyte øyeblikket. Det er en stor utfordring, men jeg tror vi vinner den kampen, sier den eminente Norwich-teknikeren.

«Den nye Klopp» ser frem til møtet med sin landsmann

Fredagens oppgjør er også en mulighet for Daniel Farke, av enkelte døpt «den nye Jürgen Klopp», til å bryne seg på mannen som har vært en foregangsfigur for Norwichs tyske trener.

– Han er en trener i verdensklasse, noe som bevises av prestasjoner over lang tid. Han har vunnet den tyske serien og cupen og Champions League. Det er alltid stort å møte en så suksessfull person, han er en strålende fyr, og jeg ser virkelig frem til å få tid til en kjapp prat. Men under kampen, vil vi begge fokusere på å være så suksessfulle som vi kan med lagene våre, sier tyskeren til TV 2.

Vil ha ballen mye på Anfield: – Ingen sjanse om vi skal forsvare oss

42-åringen kan også love at han vil forsøke å holde seg så tro mot sin egen spillestil som mulig når det er Premier League-åpning i Liverpool fredag kveld.

– Vi kommer ikke til å parkere bussen eller hale ut tiden. Vi ønsker å spille vår fotball. Det er en kamp for våre supportere, vi ønsker å spille det spillet for supporterne våre, være modige og styre spillet på banen. Vi er ikke naive, og vet at det ikke er realistisk med en ballbesittelse på 95% på Anfield, men ved kun å forsvare oss har vi ingen sjanse fordi deres individuelle kvaliteter er så gode, sier Norwich-sjefen til TV 2.

Farke ble hentet fra jobben som andrelagstrener i Borussia Dortmund forut for 2017/18-sesongen, men havnet på 14. plass i debutsesongen og overrasket hele Fotball-England da han ledet kanarifuglende til en cruisende seier i Championship allerede i sin andre sesong. Med en ballbesittende og offensiv spillestil, sjarmerte hans lag seg gjennom en divisjon som har vært kjent for betydelig andre ting.

– For å oppnå suksess i fotball, må mange ting lykkes. Men vi var tydelig på at vi ønsket å ha med oss en spesiell filosofi til denne klubben og stå ved det vi trodde på. Vi vek aldri fra det sporet, og jeg mener vi fikk det vi fortjente med opprykk. Det var noe ekstraordinært, og vi bør være stolt av det,sier Farke.

– Nå må vi klatre Mount Everest på ny

Nå gleder han seg til å få sjansen på øverste nivå, men erkjenner at det er nye tøffe utfordringer som venter.

– Vi fortjente å vinne tittelen, og vi må ta med oss selvtilliten fra det, men det er viktig å beholde beina på bakken og fortsatt være realistiske. Vi har med oss selvtilliten og troen, men vi vet at vi nå må klatre Mount Everest på ny. Det skal vi også prøve å gjøre, sier tyskeren.

Tettey skryter også av sjefen.

– Han er en krevende trener, men også en som jeg tror vi alle liker. Han krever 100 prosent av oss alle, og den måten vi spiller fotball på er noe helt annet enn det vi har hatt før. Du må være i toppform, og du må kunne spille fotball på laget hans, sier nordmannen.

Se TV 2s oppkjøring til sesongstart fredag fra 12.00. Kampstart mellom Liverpool og Norwich 21.00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!