Politiet har pågrepet en mann etter en alvorlig voldssak i Ørskog kommune i Møre og Romsdal.
En person skal være kritisk skadd, mens en annen har fått mindre skader.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Politiet har pågrepet en mann etter en alvorlig voldssak i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. En person skal være kritisk skadd, mens en annen har fått mindre skader. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Voldssiktet begjært fengsel i fire uker

ÅLESUND (TV 2) Mannen som er siktet for grov voldsbruk mot et eldre ektepar på Sjøholt, har samtykket i vareteksfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har begjært mannen fengslet i fire uker. To av disse ukene er med brev og besøksforbud, opplyser politiadvokat Arnt-Erik Oust.

Det var berammet et ordinært fengslingsmøte i Sunnmøre tingrett klokken 1230, men nå gjennomføres fengslingen som en kontorforretning fordi siktede har samtykket til varetekt.

Det var søndag ettermiddag politiet fikk melding om en svært alvorlig voldshendelse på Sjøholt i Møre og Romsdal.

En eldre kvinne ble livstruende skadet av volden hun ble utsatt for. Kvinnen i 70-årene ble fløyet direkte til St. Olavs hospital i Trondheim med kritiske skader. Hennes mann ligger på sjukehus i Ålesund med bruddskader.

En mann i 30-årene som er i familie med ekteparet, har erkjent voldsbruken. Politiet ønsker ikke å opplyse noe om hva han har forklart i avhør og hva som skal være motive for voldsbruken. Politiet har heller ikke kontroll på gjenstanden som ble brukt i angrepet mot ekteparet.

Politiet holder ny pressekonferanse om denne saken klokken 1400 i dag.

Saken oppdateres.