Den lovende Lotto Soudal-rytteren Bjorg Lambrecht ble bare 22 år gammel. Foto: Anne-christine Poujoulat
Den lovende Lotto Soudal-rytteren Bjorg Lambrecht ble bare 22 år gammel. Foto: Anne-christine Poujoulat

Belgisk proffsyklist døde etter velt

Syklisten Bjorg Lambrecht er død etter å ha kjørt inn i en kulvert under Polen rundt mandag.

Mandag kveld bekrefter Lambrechts lag, Lotto Soudal, på Twitter at den 22 år gamle syklisten er død.

«Hvil i fred, Bjorg», skriver laget på sine nettsider.

22-åringen var lagkamerat med norske Carl Fredrik Hagen, som også sykler etapperittet.

– Jeg er knust etter tapet av min flotte lagkamerat og venn. Bjorg var en fantastisk person og et eksepsjonelt talent. Gjennom de månedene vi tilbrakte sammen knyttet vi et unikt vennskap, og nøt virkelig tiden vi hadde sammen, skriver Hagen på Twitter.

– Bjorg vil være med meg for alltid. Mine dypeste kondolanser til hans famile, venner og alle i Lotto Soudal-familien.

De første rapportene fra cyclingnews.com var at belgieren var for hardt skadd til å kunne bli hentet av et ambulansehelikopter.

Lambrecht kjørte på en betongkulvert da han var oppe i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen.

Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.

Han ble brakt til sykehus i ambulanse, men helsepersonellet maktet ikke å redde livet hans. Ifølge Michal Sieron, talsmann for sykehuset i Rybnik, ble Lambrecht gjenopplivet ute i sykkelløypen, men han kom seg ikke gjennom operasjonen for de omfattende skadene han pådro seg.

– Jeg tror at alle som sykler vet at det er risiko for alvorlig skade ved velt. Dessverre går det noen ganger skikkelig galt, som denne gangen. Jeg har egentlig ikke ord, annet enn at det er helt tragisk, skriver Alexander Kristoff i en SMS til TV 2.

Et Twitter-innlegg lagt ut av arrangøren vitner til at det regnet tungt under dagens etappe.

Ifølge cyclingnews.com var Lambrecht regnet som et lovende talent. Han har blant annet vunnet U23-versjonen av Liège - Bastogne - Liège og ungdomstrøyen i etapperittet Critérium du Dauphiné.

Lambrecht, som var en habil klatrer, gikk for en god sammenlagtplassering i Polen rundt.

En hel sykkelverden er i sorg etter belgierens tragiske dødsfall.

– I dag har resultatet ingenting å si. Jeg er knust etter å ha hørt dagens tragiske nyheter, og vil personlig sende mine dypeste kondolanser til familien og vennene til Bjorg Lambrecht, samt alle i Lotto Saudal, sier BORA-rytteren Pascal Ackermann, som vant dagens etappe, til sitt lags nettsider.

– Vi er tomme for ord. Våre tanker går til familien og vennene til Bjorg Lambrecht, og til lagkameratene hans i Lotto Saudal. Hvil i fred, Bjorg, skriver Trek-Segafredo på Twitter.