INSPIRERT: Frank Lampard legger ikke skjul på at likhetene er mange mellom Manchester United og Chelsea for tiden. Nå håper Chelsea-manageren at han kan oppleve litt av den samme oppturen som Ole Gunnar Solskjær fikk i starten av sin United-karriere.
INSPIRERT: Frank Lampard legger ikke skjul på at likhetene er mange mellom Manchester United og Chelsea for tiden. Nå håper Chelsea-manageren at han kan oppleve litt av den samme oppturen som Ole Gunnar Solskjær fikk i starten av sin United-karriere. Foto: Brian Lawless

Lampard «elsket» å se Solskjærs suksess

Chelsea-manageren håper han kan få samme effekt som Solskjær fikk.

Se Manchester United - Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag. Sendestart 17.00. Avspark 17.30.

To klubber som har underprestert i ligaen de siste årene. Og to klubber som har tidligere helter som managere. Likhetene er flere mellom Manchester United og Chelsea foran årets Premier League-sesong.

Søndag barker klubbene sammen på Old Trafford – og i inngangen til den kampen sitter navnet til Ole Gunnar Solskjær friskt i minnet på Chelsea-manager Frank Lampard.

– Jeg elsket å se oppturen Solskjær hadde da han fikk jobben. Jeg så en mann som elsket klubben sin som fikk sjansen. Nå har jeg sjansen til å starte på samme måte, og for meg er det likt: Jeg ønsker å gi denne klubben suksess. Jeg vet at Manchester City og Liverpool satte nye standarder i fjor. Så det blir en utfordring for både oss og United å knappe inn på det forspranget, men både Manchester United og Chelsea er klubber som vil vinne, sier Frank Lampard til TV 2

Oppgjøret søndag blir hans ilddåp som Chelsea-manager. Bortekamp på Old Trafford blir en massiv start for 41-åringen.

– Det blir en stor test, men jeg har stor tro på denne troppen. Vi har jobbet hardt i forberedelsene. Så må vi reise dit med en idé og en tro på at vi skal vinne, sier Lampard.

– Hva er nøkkelen for å reise fra Old Trafford med tre poeng?

– United er et godt lag, så du må ha personlighet. Old Trafford er et teater. Du må ha troa på deg selv, sier Chelsea-manageren.

OFFENSIV: Tross utfordringer som kjøpenekt og salget av Eden Hazard, virket Frank Lampard svært offensiv på Chelseas vegne i møte med TV 2.
OFFENSIV: Tross utfordringer som kjøpenekt og salget av Eden Hazard, virket Frank Lampard svært offensiv på Chelseas vegne i møte med TV 2. Foto: Olof Andersson

Mener kollektivet blir nøkkelen

Mye er nytt i Chelsea-leiren foran årets sesong. Lampard er ny manager. Eden Hazard er borte. Det samme er spissene Gonzalo Higuain og Álvaro Morata. På toppen av det har ikke Chelsea lov å hente spillere.

Men på tross av at spesielt Eden Hazard er historie i Chelsea, virker det som om det er en snev av optimisme rundt klubben likevel.

– Dette blir en ny sesong og et nytt kapittel. Det er umulig å erstatte Eden direkte, så alle sammen må steppe opp siden vi vet hvor viktig han var. Men samtidig så vet jeg at vi har talentet og kapasiteten som skal til i denne gruppen her. Vi har en bra tropp og nå handler det om å vise det, sier kaptein Cesar Azpilicueta.

Trolig blir årets Chelsea-utgave litt yngre enn den normalt sett ville bli. En det stilles store forventinger til, er for eksempel Mason Mount. 20-åringen var i fjor utleid til Derby der han faktisk spilte under Frank Lampard.

– Med den manageren vi har nå, så spiller det ikke noen rolle hvor gammel du er. Er du god nok, er du gammel nok. Jobber du hardt på trening og viser de riktige tingene, så får du sjansen, sier han.

Nå håper Chelsea-leiren at ungt pågangsmot og viljen til å ville lykkes, skal være en suksessfaktor som blant annet bidrar til seier over Ole Gunnar Solskjærs Manchester United til helga.

– Å starte borte mot United er en stor kamp. Du ser virkelig fram til det, og det er fantastisk at folk kan få nyte en sånn storkamp umiddelbart. Og så er det alltid viktig å starte sesongen godt, sier Cesar Azpilicueta.