Samuel Adegbenro og Rosenborg slo BATE i forrige runde.
Samuel Adegbenro og Rosenborg slo BATE i forrige runde. Foto: Sergei Grits

Drømmetrekning for RBK: – Nå har de en realistisk mulighet

Rosenborg møter enten Dinamo Zagreb eller Ferencváros dersom de slår ut Maribor i den tredje kvalifiseringsrunden i Champions League.

Så langt har Rosenborg slått ut BATE og Linfield på veien til Champions League-gruppespillet.

Onsdag møter trønderne Maribor i Slovenia, før de tar imot samme lag til returoppgjør tirsdag neste uke.

Rosenborg var useedet i kvalifiseringen og kunne dermed utelukkende møte på tøffe lag i trekningen. Samtidig ble ikke trekningen av det verste slaget for den regjerende eliteseriemesteren, som kunne ha trukket tøffe lag som Ajax, Celtic og Røde Stjerne.

Men Rosenborg var heldige, og slapp unna de på papiret vanskeligste lagene. Slås Maribor møter trønderne kroatiske Dinamo Zagreb og ungarske Ferencváros til playoff om en plass i Champions League-gruppespillet.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Rosenborg fikk en best mulig trekning.

– Det er en fin trekning. Det er ikke enkelt, men sett opp mot hvem de kunne fått, var det best mulig trekning. De har slitt mot Celtic tidligere, og FCK hadde vært vanskelig.

– De var heldige da de trakk Maribor også. Det er et oppgjør som er helt åpent. Rosenborg har vært gode og funnet formen. Nå har de en realistisk mulighet til å nå Champions League, selv om de ikke vil være favoritter i en eventuell playoff, sier Mathisen.

Begge lagene var overlegne i sine respektive ligaer forrige sesong. Dinamo vant den kroatiske ligaen med 25 poeng, mens Ferencváros vant den ungarske med 13.

Vinneren av Rosenborg og Maribor spiller første playoff-kamp på bortebane 20. eller 21. august. Taperen går til Europaliga-playoff. Der møter de enten bulgarske Ludogorets eller wailisiske The New Saints.