UTRYKNING: Nødetatene utenfor Tate Gallery etter at gutten ble kastet fra taket søndag.
UTRYKNING: Nødetatene utenfor Tate Gallery etter at gutten ble kastet fra taket søndag. Foto: Daniel Sorabji

Kritisk for gutt (6) som ble kastet fra takterrasse i London

En 17-årig gutt er mistenkt for drapsforsøk etter at et barn ble kastet fra en takterrasse i 11. etasje på Tate Gallery i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet opplyser at 6-åringen ble funnet på taket av sjette etasje rundt klokka 14.45 søndag. Han ble fløyet med helikopter til nærmeste sykehus, og tilstanden beskrives som kritisk.

Politiet tror ikke at 17-åringen kjente den lille gutten, men har ingen forklaring på det som øyensynlig skjedde. 17-åringen er mistenkt for drapsforsøk, ifølge politiet.

Mandag ettermiddag melder flere medier, blant annet BBC at guttens tilstand fortsatt er kritisk, men stabil.

Tate Gallery var Storbritannias mest populære turistattraksjon i 2018 med 5,9 millioner besøkende, ifølge BBC. Det er en storslått utsikt fra toppen bygningen, og mange tar turen opp til 11. etasje for å skue ut over London. 6-åringen ble kastet ut fra en slik utsiktsplattform.

Vitnet Nancy Barnfield (47) befant seg på Tate med en venn da hun hørte et høyt smell, ifølge det britiske nyhetsbyrået (PA). Deretter så hun en kvinne som ropte «Hvor er sønnen min? Hvor er sønnen min?».

Ifølge Barnfield var også den anholdte tenåringen på stedet, han ble holdt under kontroll av flere tilstedeværende og «sto bare der og var ganske rolig».

Flere vitner skal ha sagt at de så en gutt kaste en annen gutt fra takterrassen. Ifølge vitner skal det ha vært panikk- og sjokkpreget stemning der.

Museet ble stengt ut søndagen mens politiet gjorde sine undersøkelser.

(©NTB/TV 2)