Eikrem og James avgjorde for Molde

Magnus Wolff Eikrem og Lake James startet på benken for Molde, men avgjorde for serielederne med to sene mål borte mot Viking i 2-0-kampen.

Leke James satte 1-0 etter 82 minutter, mens Eikrem fulgte opp fire minutter senere. Dermed ble det ingen revansje for Bjarne Berntsens gutter for 1-5-tapet i Molde i vår.

Den første omgangen ble veldig avventende fra begge lag. Verken hjemmelaget eller gjestene tok noen særlig sjanser. Derfor ble det ikke særlig god reklame for fotballen denne gangen.

Kristoffer Haugen spilte dessuten sin første kamp mot gamle lagkamerater.

Molde-trener Erling Moen lot både Eikrem og James starte på benken, Eikrem kom inn etter en times spill, mens James kom inn 20 minutter senere. Deres innhopp var nok til å ta tre nye poeng.

En pasning fra Ruben Gabrielsen fant James inne i feltet. Han dro av et par Viking-spillere før han satte ballen i mål.

– De siste ti minuttene har Viking vært beste, men det er sånn en serieleder er. De scorer på sjansene sine, fastslo Steffen Iversen i FotballXtra.

– Spesielt sånn som Rosenborg har kommet i gang i det siste, er det ekstremt viktig for Molde å vinne denne kampen etter at Rosenborg ga fra seg poeng i går, fulgte Jesper Mathisen opp.

Eikrems avsluttet et vakkert angrep med å sette ballen i mål alene med målvakten. Han ble flott spilt igjennom med en hælflikk fra Fredrik Aursnes.

– Han har vært helt fantastisk for Molde i år. Ikke bare scorer han mål, han styrer også han midtbanen for Molde. De benker både han og Leke James, men de er så sterke at de setter på dem, så vinner de kampen, sier Iversen.

Molde-treneren forventet et hjemmelag som ville gå hardt ut etter å ha ladet i ferien. Så skjedde ikke. Molde på sin side har vært opptatt med flere kamper ute i Europa. Det var også kampen tidlig preg av.

(©NTB)