Brann og Bamba fikk sin revansj: – Det er dette de har betalt for

Daouda Bamba med klassescoring og målgivende da Brann slo Ranheim 3-0.

Ranheim - Brann 0-3 (0-2)

Se Branns scoringer i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Ranheim hadde vært en vond kneik for Brann denne sesongen. Først tok de med seg alle poengene i oppgjøret i Bergen. Deretter sendte de rødtrøyene på hodet ut av cupen med 4-0-seier i fjerde runde.

I oppgjøret i Ranheim ble derimot pipen en litt annen da Brann vant 3-0 og tok sin største seier denne sesongen.

Det ble også revansje for Daouda Bamba, som scoret sitt første eliteseriemål siden 19. mai og i tillegg toppet med en målgivende på overtid.

Lars Arne Nilsen var godt fornøyd med hva angriperen hans leverte og mener det begynner å løsne for Bamba.

– Han var god i dag, synes jeg. Gjorde det han skulle, lå der han skulle defensivt og gjorde jobben bakover. Og så var han farlig fremover og scorer et mål. Et nydelig mål og har en assist i tillegg. Så sakte, men sikkert, greier han å tilpasse seg vår måte å spille på. Det er nye spillere, ny spillestil og det ser ut som han begynner å løse det, og det er veldig bra, sier Brann-treneren til TV 2.

Nilsen beskriver 3-0-seieren som den sterkeste opptredenen så langt i år.

– I dag er det beste vi har gjort på lenge, og vi må fortsette med det vi gjorde i dag, så kan det bli bra, sier Nilsen.

TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp mener Brann beviste at de vil være med i medaljekampen.

– I dag ble det en revansj med 3-0-seier og Brann så virkelig bra ut. Dette er noe av det beste jeg har sett av Brann i hele år. En solid gjennomført bortekamp, Ranheim skapte knapt nok en sjanse og Brann fortsatte å kjøre på, selv om de ledet 1-0 og 2-0, oppsummerer han i FotballXtra etter kampen.

– Brann kommer til å være med i medaljekampen. Jeg tror de er litt langt bak til å henge seg på i gullkampen med Molde, men at Brann kommer til å være med å kjempe om medalje helt inn, det tror jeg vi fikk bevis på her nå, legger han til.

– En klassescoring

Ranheim la seg nedpå fra start og lot Brann føre kampen. Bergenserne styrte det meste som skjedde på gressmatten på Extra Arena.

– Litt overraskende inngang fra Ranheim, de legger seg ned og lar Brann spille. Jeg ser jo den, for Brann sliter veldig mot etablert, men i cupkampen sto de mye høyere og tok Brann, og virkelig filleristet Brann. Litt rart at de ikke kjører samme taktikk idag. Det er Brann som har vært best, Huseklepp.

Etter 19 minutter kom scoringen som lå i luften.

Angrepet startet med Bismar Acosta som vant ballen på midtbanen. Daouda Bamba fikk med seg Veton Berisha som spilte opp til Bamba igjen. Angriperen dro seg inn i Ranheims 16-meter og kom til avslutning. Den plasserte Bamba like greit i krysset og sendte Brann i ledelsen.

– Brann får betalt for å ha vært det beste laget de første 19 minuttene, sier Huseklepp.

– En klassescoring. Det er dette de har betalt for, legger Jesper Mathisen til og sikter til de ni millionene Brann måtte betale for Bamba.

Heggem byttet ut etter oppkast

Etter Branns scoring tok Ranheim noe over spillemessig, men skapte lite fremover.

Like før pause måtte Torbjørn Heggem løpe ut på sidelinjen og kaste opp for andre gang i førsteomgang. Dermed måtte Ranheim foreta sitt første bytte tidlig i kampen. Inn kom Daniel Kvande.

I sluttminuttene av den første omgangen var Kristoffer Barmen nære ved å øke ledelsen til Brann. Taijo Teniste la inn fra høyrekanten og Barmen knuste Ranheim-spillerne i luften, men headet like utenfor.

Straffe til Brann – iskald Wormgoor

Det ble lagt til tre minutter i førsteomgang etter mye stopp i spillet, og på overtid gikk Berisha i bakken innenfor Ranheims 16-meter. Dommer Sigurd Kringstad mente Ivar Furu obstruerte Berisha og pekte på straffemerket.

Berisha tok opp ballen og håpte kanskje på å ta straffen selv, men Vito Wormgoor ville det annerledes. Kapteinen satte straffen iskaldt i mål og sendte Brann til pause med en 2-0 ledelse.

– Det er fortjent. De har vært det beste laget og har skapt det som var av sjanser ut på der. Brann virker som de har god kontroll for øyeblikket, oppsummerer Huseklepp i FotballXtra.

– Mest solide jeg har sett av Brann

Ranheim løftet spillet i starten av andreomgang og var mer på Branns banehalvdel. Men da Ranheim løftet presset fikk Brann rom til å kontre. Det var dermed gjestene som skapte de største farlighetene også i andreomgang, selv om Ranheim til tider prøvde seg.

Etter hvert som klokken tikket mot full tid lå det ikke en Ranheim-utlikning i luften.

– De har skapt veldig lite i hele kampen. Brann har god kontroll på kampen og Ranheim sliter med å skape noe. Dette er det mest solide defensivt jeg har sett av Brann til nå hele sesongen. For forskjellen på i år og i fjor er at de ikke har vært like solide defensivt som de har vært tidligere, sier Huseklepp.

På overtid spilte Bamba opp til Gilbert Komsoon som satte spikeren i kisten for Brann.

Bergenserne dro hjem med 3-0-seier i bagasjen.