ANTATT GJERNINGSMANN: Politiet opplyser at det var var Connor Betts (24) som skjøt og drepte ni personer i Dayton i Ohio lørdag.
ANTATT GJERNINGSMANN: Politiet opplyser at det var var Connor Betts (24) som skjøt og drepte ni personer i Dayton i Ohio lørdag. Foto: Privat

ohio-skytingen:

Drepte sin egen søster

Connor Betts (24), som er mistenkt for å stå bak masseskytingen i Ohio lørdag, drepte også sin egen søster. Dette opplyser politiet søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst ni personer ble skutt og drept og 26 skadet utenfor Ned Peppers bar i Ohio, bare få timer etter at 20 personer ble skutt og drept på et kjøpesenter i El Paso i Texas.

Den mistenkte gjerningsmannen, som skjøt vilt rundt seg utenfor baren i Dayton i Ohio, ble raskt skutt og drept av lokalt politi.

Skjøt sin egen søster

Søndag kveld opplyste politiet på en pressekonferanse at det er Connor Betts (24) som er mistenkt for å stå bak masseskytingen.

Betts skal ha drept sin 22 år gamle søster, Meghan Betts, før han skjøt og drepte de andre åtte ofrene, skriver AP News.

Politiet opplyser søndag kveld at de andre ofrene er: Lois Oglesby (27), Sayid Seleh (38), Derek Fudge, (57), Logan Turner (30), Nicholas Cummur (25), Thomas McNichols (25), Beatrice Warren Curtis (36) og Monica Burkhouse (39).

Hundrevis kunne ha blitt drept

Hundrevis av personer kunne ha blitt drept under skytingen i Ohio lørdag, dersom ikke politiet hadde vært så raske. Politiet skal ha stanset gjerningsmannen på under ett minutt.

Dette uttaler borgermester, Nan Whaley, i Dayton i Ohio til Sky News.

Den mistenkte gjerningsmannen, som skjøt vilt rundt seg utenfor baren i Dayton i Ohio, ble raskt skutt og drept av lokalt politi.

Borgermester Whaley uttalte under en pressekonferanse søndag at gjerningsmannen hadde på seg skuddsikker vest under angrepet ved baren.

Stanset svært raskt

ÅSTED: Området utenfor Ned Peppers bar i Ohio, der ni personer ble skutt og drept.
ÅSTED: Området utenfor Ned Peppers bar i Ohio, der ni personer ble skutt og drept. Foto: AP

Connor Betts skal ha brukt en 223-kaliber rifle med ekstra høyhastighets-magasin, men polititjenestemenn klarte å skyte og stanse ham på under ett minutt.

En politipatrulje var like i nærheten av baren, da skytingen startet og klarte på denne måten å stanse Betts angrep svært raskt.

– Dersom politiet i Dayton ikke hadde klart å stanse skytteren så raskt som de gjorde, kunne hundrevis av mennesker i Oregon-diskriktet ha blitt drept i dag, sier Whaley.

– Katastrofeområde

James Williams satt utenfor baren da skytingen startet.

Han sier til Sky News at han så en mann med en rifle som nærmet seg området før han åpnet ild.

– Skytteren prøvde å gå inn i baren, men før han rakk å gå inn døren tok noen fra ham pistolen og skytteren ble skutt og drept. Mange folk ble tatt med til sykehus, jeg vet ikke hvor mange. Det så ut som et katastrofeområde, skriver Williams på sin Facebook-side.