STORE STYRKER: Lokalt og føderalt politi har respondert med store styrker etter skyteepisodene ved kjøpesenteret i El Paso i Texas.
STORE STYRKER: Lokalt og føderalt politi har respondert med store styrker etter skyteepisodene ved kjøpesenteret i El Paso i Texas. Foto: Joel Angel Juarez

20 drept i skyting ved kjøpesenter i Texas

20 personer er drept etter en skyteepisode ved et kjøpesenter i El Paso i Texas lørdag. Én mann er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– 20 uskyldige mennesker har mistet livet i denne skytingen, og minst 24 andre er skadet, sa Texas-guvernør Greg Abbott på en pressekonferanse ved 01-30-tiden natt til søndag norsk tid.

Søndag morgen norsk tid er antallet skadde justert til 26.

En 21 år gammel mann fra Dallas-området er pågrepet etter hendelsen.

Det var klokken 11 lokal tid de første meldingene kom om skyting på kjøpesenteret Cielo Vista.

Automatvåpen

En talsperson for sykehuset Del Sol bekrefter overfor TV-kanalen KTSM at de har tatt i mot 11 skadde. De skal være i aldersgruppen 35-82 år gamle. Ni av dem er kritisk skadet.

Politiet opplyser at det er blitt avfyrt skudd på flere steder, både ved Walmart-butikken og ved kjøpesenteret Cielo Vista. Ifølge CBS skal gjerningsmennene ha brukt automatvåpen av typen AK-47.

Kort tid etter at politiet meldte om hendelsen, opplyste de at det dreide seg om flere gjerningspersoner.

Søkte tilflukt

Ifølge Oscar Collazo, som driver restauranten Landry's Seafood house, søkte tre Walmart-ansatte tilflukt hos dem. De skal være rystet av hendelsen, men ikke fysisk skadet.

AUTOMATVÅPEN: Ifølge TV-kanalen KTSM viser dette bildet av gjerningspersonen, via et overvåkningskamera, da han ankom Walmart-butikken i El Paso lørdag formiddag.
AUTOMATVÅPEN: Ifølge TV-kanalen KTSM viser dette bildet av gjerningspersonen, via et overvåkningskamera, da han ankom Walmart-butikken i El Paso lørdag formiddag.

– Vi hadde ikke trodd at det skulle skje så nærme oss denne gang. Du ser det på nyhetene hele tiden, men du tenker ikke at det kan skje her før det gjør det, sier Collazo.

Til CBS News opplyser Ray Holgin, som var på vei inn i Walmart-butikken, at han hørte minst ti skudd. Han opplyser om at han så to personer med våpen.

– Hjerteskjærende

Representant Veronica Escobar, som representerer El Paso, omtaler hendelsen som hjerteskjærende.

Beto O'Rourke, som er blant dem som søker om å bli demokratenes presidentkandidat, representerte gjennom seks år området i den amerikanske kongressen.

– Det er virkelig hjerteskjærende. Hold dere trygge, El Paso, skriver han på Twitter.

Også USAs president Donald Trump har kommentert hendelsen.

– Fryktelig skyting i El Paso, Texas. Meldingene er veldig ille, mange drept. Arbeider med delstatsmyndighetene, lokale myndigheter og politi. Snakket med guvernøren og lovet full støtte fra føderale myndigheter. Gud være med dere alle, skriver Trump på Twitter.