FORTELLER OM ULYKKEN: Chris Froome forteller for første gang om krasjen i juni og veien videre.
FORTELLER OM ULYKKEN: Chris Froome forteller for første gang om krasjen i juni og veien videre. Foto: Oli Scarff/AFP

Froome om den alvorlige ulykken: – Det var vanskelig å akseptere det

Chris Froome har gjort sitt første intervju etter den alvorlige krasjen 12. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er rett i underkant av to måneder siden Chris Froomes forferdelige velt under sykkelrittet Criterium du Dauphine 12. juni.

34-åringen knakk nakken, lårbeinet, den ene albuen, hoften og ribbebeina da han mistet kontrollen på sykkelen i en fart på 54 kilometer i timen, skriver BBC.

Syklist Dan Martin var vitne til hendelsen og fortalte Cyclingnews dagen etter at han fryktet Froome var død, da han lå livløs på bakken.

I sitt første intervju etter ulykken, forteller Froome nå åpent om skadene og veien videre.

Han husker ikke selve krasjen.

– Jeg husker at jeg lå på bakken og de første som kom bort til meg, forteller Froome til Team Ineos.

– Jeg kunne nesten ikke puste etter operasjonen

Treneren hans, Tim Kerrison og andre fra støtteapparatet var i bilen bak ham.

– Jeg husker at jeg snakket med dem og at mine første spørsmål var «Kan jeg sette meg på sykkelen igjen?» og «kommer jeg til å bli klar til Tour de France?».

Det var ikke i nærheten av mulig.

– De var raske til å få det ut av hodet mitt. De gjorde det veldig klart for meg at jeg ikke beveget kroppen, skulle ligge stille og at jeg ikke ville fullføre resten av rittet, sier Froome.

34-åringen ble fraktet til Saint-Etienne sykehus og fikk beskjed fra legene at han ville være borte fra syklingen i minst seks måneder.

– Jeg kunne nesten ikke puste etter operasjonen, forteller Froome som innrømmer at han ikke forsto alvorlighetsgraden av skadene før han ble forklart omfanget på sykehuset.

– Det var skummelt morgenen etter operasjonen og jeg følte meg så håpløs der jeg lå i sengen. Kun 24 timer tidligere hadde jeg et håp om å vinne Dauphine. Det var ganske vanskelig å akseptere det, legger syklisten til.

Satser mot Tour de France 2020

Froome er begynt på det omfattende opptreningsarbeidet etter ulykken som innebærer tre til fire timer med fysioterapi og to timer trening hver dag. Nå ønsker briten, som har vunnet fire Tour de France sammenlagt, å stille i rittet i 2020.

Chris Froome blir fraktet fra ulykkesstedet 12. juni.
Chris Froome blir fraktet fra ulykkesstedet 12. juni. Foto: Anne-christine Poujoulat/AFP

– Da kirurgen fortalte meg nyhetene om at jeg ville bli helt frisk igjen og at ingenting stod i veien for det, var alt jeg ville ønsket å høre. Derfra og ut var alt positivt. Jeg var utrolig heldig som ikke ble mer alvorlig skadet, sier Froome.

– For meg er målet å stille til start i 2020 og være i en liknende eller bedre posisjon som jeg var i år. Det er det som driver meg for øyeblikket, legger han til.