TO BRANNER: Lørdag ble det meldt om brann i bilen på bildet til venstre. Etter at rykket nødetatene igjen ut til samme gate til en ny bilbrann. Innstasleder på stedet utelukker ikke at det kan ha vært en ny ildspåsettelse, og opplyser om at bilen var grundig sjekket etter den første brannen
TO BRANNER: Lørdag ble det meldt om brann i bilen på bildet til venstre. Etter at rykket nødetatene igjen ut til samme gate til en ny bilbrann. Innstasleder på stedet utelukker ikke at det kan ha vært en ny ildspåsettelse, og opplyser om at bilen var grundig sjekket etter den første brannen Foto: Kristine Sterud

Fire bilbranner i Oslo lørdag:

Slukket bilbrann – rykket ut til ny brann i nabobilen

En Audi sto i full fyr i Oslo lørdag. Kort tid etter rykket nødetatene ut igjen til en ny bilbrann like ved.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 14.18 lørdag får politiet i Oslo inn melding om en Audi som står i brann ved Kampen skole.

– Vi var fremme få minutter senere. Da sto Audien i full fyr. Det var spredningsfare til en bil som sto i nærheten, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til TV 2 klokken 14:35.

Klokken 14.43 skriver brannvesenet på Twitter at brannen er slukket.

– Den røde Audien som har brent er totalskadet. En bil som har stått i nærheten av brannen har også fått skader, sier innsatsleder på stedet, Kristoffer Bang, til TV 2.

Han forteller at det tyder på at brannen er påtent.

– Det er for tidlig å konkludere med at den er påtent, men vi har funnet ting på stedet som tyder på det.

Politiet vil nå etterforske på stedet, og prøve å finne ut hvorvidt det er vitner som har sett noe.

Det er ingen mistenkte i saken.

Natt til lørdag ble tre biler ødelagt i to bilbranner på Grønland og på Grünerløkka. Politiet har åpnet etterforskning, og antar at de brannene er påtent.

– Brannene har skjedd i noenlunde samme område. Da er det naturlig å prøve å se om de har noen sammenheng. Men det er for tidlig å konkludere om de har det, sier operasjonsleder Stokkli.

Ny brann

Senere lørdag ettermiddag blir det meldt om enda en brann i Skedsmogata, da i bilen som sto rett ved Audien som brant tidligere på dagen.

Klokken 17.10 har nødetatene akkurat kommet frem.

– Det brenner ganske godt. Om denne brannen har sammenheng med de andre er for tidlig å konkludere med, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm til TV 2.

Innstasleder på stedet utelukker ikke at det kan ha vært en ny ildspåsettelse, og opplyser om at bilen var grundig sjekket etter forrige brann.

Politiet er på stedet med flere patruljer.

Klokken 17.28 melder politiet at brannen er slukket.