En bil ble tatt av et flere hundre meter langt jordras som gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane.
En bil ble tatt av et flere hundre meter langt jordras som gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix

Frivillige søker i Jølstravatnet

Lokale frivillige gjennomfører lørdag overflatesøk i Jølstravatnet etter mannen i 50-årene som er antatt omkommet etter jordskredene i Jølster tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannvesenet bistår i søket, melder VG.

15 båter søker i området på Vassenden der raset gikk, og ytterligere sju båter søker fra Skei og mot Vassenden. Det gjennomføres også søk langs vannkanten der det er mulig, opplyser Arve Dvergsdal i brannvesenet til avisen.

– Ingen områder skal være udekket, sier han.

Det gikk flere ras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane tirsdag ettermiddag og kveld. Fem av rasene var store og sperret av en rekke veier og ødela flere bygninger og mye infrastruktur.

En mann i 50-årene er meldt savnet etter at en bil ble tatt av jordskredet over fylkesvei 451 ved Årnes i Jølster. Ved 19.30-tiden fredag kveld ble det organiserte søket etter den savnede 50-åringen avsluttet.

– Organisert søk vil først gjenopptas mandag, opplyste operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB.

(©NTB)