Warholm etter ny maktdemonstrasjon: – Det er en merkedag

Karsten Warholm (23) smadret konkurrentene og løp inn på den råsterke tiden 47,43 på 400 meter hekk på NM i Hamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se videoen av fantomløpet i videovinduet øverst. Bilder med tillatelse fra NRK.

Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå på fredagens 400 meter hekk i Hamar.

Karsten Warholm knuste alle og stormet inn til sitt sjette strake NM-gull i øvelsen. Tiden på 47,43 imponerte til og med Warholm selv.

Etter løpet var løperen fra Ulsteinvik overlykkelig med å ha klart å holde seg på 13 steg mellom hver hekk for første gang i karrieren.

– Jeg er 13 steg hele veien for første gang. Jeg har aldri gått 13 steg hele veien. I dag gjorde jeg det. Det er en merkedag, sier en entusiastisk Warholm til NRK.

– Jeg kjenner meg lettet, glad og alt på en gang, fortsetter den regjerende verdens- og europamesteren.

Warholm mener prestasjonen kvalifiserer til kongepokalen.

– Det er så spinnvilt. Hvis noen andre får kongepokalen nå, fortjener de det hvis de springer bedre enn det der. Med all ydmykhet, sier Warholm til NRK.

– Dette var jo helt sjukt

Overfor TV 2 poengterer 23-åringen at han føler seg i kanonslag.

– Det gikk egentlig over all forventning. 47,43 her på NM tyder på at beina er bra. Jeg føler at vi treffer på hvert løp nå. Det er som jrg har sagt: Det er veldig sjelden jeg kommer til å stille opp for å løpe sakte, for det gir meg ingenting.

– Jeg var her for å prøve legge inn en god søknad til Kongepokalen. Jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke kunne løpe 400 meter hekk sakte når jeg er i så god flyt som nå, og dette var jo helt sjukt. 13 steg for første gang og jeg kjenner at jeg er litt i ekstase over det. Det var dagens høydepunkt og en milepæl i karrieren min.

Nærmest Dimna-løperen fulgte Andreas Haara Bakketun fra Gneist, mens bronsemedaljen gikk til Tjalve-løper Joachim Sandberg.

Dermed fortsetter Warholms fremganger i det som har utviklet seg til å bli en eventyrlig sesong. Nylig forbedret han sin egen europeiske rekord under Diamond League-stevnet i London til 47,12. Også den gamle bestenoteringen var satt i år.

Friidrettsprofilen løper også 400 meter flatt i NM på Hamar. Han vant sitt heat fredag kveld og er klar for finale som går lørdag kveld. Som på langhekken er Warholm regjerende mester og favoritt.

Neste helg står så lag-EM i Sandnes på programmet. Også der skal han løp 400 meter flatt. På spesialdistansen 400 meter hekk overlater han til fredagens NM-sølvvinner Joachim Sandberg å være Norges kort.

Sesongens store høydepunkt for Warholm er VM i Qatar senere i høst. Der skal han forsvare gullmedaljen han tok i London for to år siden.

(©NTB/TV 2)