KLAR?: Ifølge The Telegraph skal Harry Maguires overgang til Manchester United være i boks.
KLAR?: Ifølge The Telegraph skal Harry Maguires overgang til Manchester United være i boks. Foto: Ben Stansall

Solskjær bekrefter Maguire: – Forhåpentligvis kan vi annonsere noe snart

Manchester United og Leicester er endelig enige om en overgang for Harry Maguire (26).

Se AC Milan-Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag klokken 18.30.

Det er en saga som har vart i over ett år, men fredag ettermiddag kunne The Telegraph som første avis melde at Manchester United og Leicester er enige om en overgang for Harry Maguire.

Etter kampen mot AC Milan lørdag bekreftet Ole Gunnar Solskjær at Maguire er svært nære de røde djevlene.

– Forhåpentligvis vil de siste detaljene falle på plass, så vi kan annonsere noe veldig snart.

Nordmannen bekrefter at Maguire vil være aktuell for en plass i startelleveren mot Chelsea dersom de siste detaljene faller på plass.

– La oss få overgangen i boks først, men han har spilt en del i sommer. Vi får se når han eventuelt blir klar.

Han hadde ingen kommentar å komme med om overgangsryktene rundt Romelu Lukaku.

Det samsvarer med informasjon som TV 2 også sitter på. Flere andre britiske medier har siden meldt det samme. Nå gjenstår kun legesjekken før midtstopperen er klar for Manchester United.

De to klubbene skal ha kommet til enighet fredag morgen. Rapporter om prisen for midtstopperen er sprikende, men summen skal etter det TV 2 forstår være på hele 80 millioner pund. Det tilsvarer om lag 865 millioner kroner.

Dermed vil midtstopperen bli verdens dyreste forsvarer. Virgil van Dijk var innehaver av den tittelen etter hans overgang fra Southampton til Liverpool verdt 75 millioner pund for halvannet år siden.

Maguire er ikke en del av Leicester-troppen som spiller treningskamp fredag.

Manchester Evening News skriver at Sir Alex Ferguson skal ha gått god for overgangen og at den medisinske testen vil bli foretatt lørdag.

Ole Gunnar Solskjær innrømmet torsdag at klubben jobbet med å hente forsterkninger før overgangsvinduet stenger torsdag neste uke.

– Vi jobber med noen ting, men det er aldri lett. Jeg må si at klubben har vært veldig bra, men markedet er veldig vanskelig. Vi prøver å få på plass stallen vi ønsker før seriestart, sa Solskjær i et intervju med Sky Sports.