VENTER PÅ DOMMEN: Rettssaken mot Asap Rocky går mot slutten. Her er rapperen fotografert under en filmgalla i Los Angeles i november 2018. Foto: Hahn Lionel/ABACA
VENTER PÅ DOMMEN: Rettssaken mot Asap Rocky går mot slutten. Her er rapperen fotografert under en filmgalla i Los Angeles i november 2018. Foto: Hahn Lionel/ABACA

Aktor ber om seks måneders fengsel

STOCKHOLM (TV 2): Den voldstiltalte artisten sa i retten at det er mye han kan gjøre om han blir idømt samfunnsstraff. Aktor mener imidlertid at Asap Rocky må sone i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asap Rocky tok selv ordet etter livvaktens vitneprov i retten fredag.

– Jeg kunne gjerne tenke meg å få lov til å sone en eventuell dom som samfunnsstraff, sa han.

– Jeg kunne gjerne tenke meg å få lov til å være med familien og ta meg en ordentlig dusj, men jeg kan gjøre en innsats. Jeg er glad i veldedig arbeid og har mye jeg kan gjøre, sa han.

Men aktor Daniel Suneson ber om seks måneders fengsel for Rakim Mayers, bedre kjent som Asap Rocky, og de andre tiltalte, og mener ikke samfunnsstraff er tilstrekkelig.

– Etter mitt syn er strafferammen for denne volden for høy til at vi kan idømme samfunnsstraff. Dersom noen skal dømmes hardere enn andre, er det Rakim Mayers, fordi han er mer involvert i volden, sier Suneson.

Forsvarer Slobodan Jovicic er imidlertid uenig, og mener Asap Rocky må frikjennes.

– Min klient skal frikjennes, det finnes ikke bevis for det aktor påstår, og han skal frikjennes i dag, sier Jovicic.

Livvakten forklarte seg

Fredag var det Asap Rockys livvakt som forklarte seg om hendelsen de er tiltalt for.

Han sa at den 19 år gamle mannen som ble slengt i bakken av Asap Rocky, fulgte etter rapperens livvakt lenge før situasjonen ble voldelig.

Kvelden 30. juni hadde Rakim Mayers og hans team nettopp landet i Stockholm. De hadde sjekket inn på hotellet og var ute og gikk i byen.

På et tidspunkt ble de kontaktet av en 19 år gammel afghansk mann. Dette vitnet rapperens livvakt om fredag.

– Han tok kontakt med meg utenfor en Max Burger-restaurant. Han spurte om noe, men jeg forsto ikke hva han sa, og jeg bare ba ham gå, sier han.

Deretter kom mannen tilbake, og denne gangen ba ham han gå andre veien.

– Jeg forsto ikke hvorfor han kom bort til meg, men jeg så han var blank i øynene, og jeg tenkte han var ruset, sier han.

Blodig sår

Rocky og hans folk ble stående utenfor restauranten, og ettersom 19-åringen ikke gikk, bestemte livvakten seg for å gå med ham nedover gaten for å få ham unna klienten.

– ASAP ER EN GOD PERSON: Asap Rockys livvakt fortalte fredag at artisten kom ham til unnsetning under basketaket med en 19-åring. (Photo by Fredrik PERSSON / TT News Agency / AFP)
– ASAP ER EN GOD PERSON: Asap Rockys livvakt fortalte fredag at artisten kom ham til unnsetning under basketaket med en 19-åring. (Photo by Fredrik PERSSON / TT News Agency / AFP)

– Han maste fremdeles på meg, og jeg skjønte ikke hva han ville. Da jeg forsøkte å gå tilbake mot mine folk, fulgte han etter, og han forsøkte slå meg i ansiktet med knyttet neve. Jeg kom meg unna, og da jeg gjorde det så det ut som at han ble sint, og han slo mot meg med andre hånden, der han hadde et headset, sier han.

Livvakten fikk et blodig sår på hånden, og tok da tak i 19-åringen og fortalte ham at han måtte gå.

– Jeg sa det så mange ganger, at han måtte gå, sier han.

På et tidspunkt hadde 19-åringen noe i hånden.

– Jeg var redd det var et våpen, så jeg turte ikke snu meg vekk fra ham, sier han.

– Vanlig i USA

Livvakten forteller at han følte seg trakassert av mannen, og at de forsøkte å komme seg vekk uten at det skulle bli voldelig.

– I USA er det slik at dersom en person kommer bort til deg to ganger og du ber personen gå vekk, så er det trakassering. Da kan du forsvare deg selv, sier han.

Han forteller at det viktigste for ham var at Asap Rocky var trygg.

– Jeg ønsket ikke at det skulle bli noen voldelig situasjon. Det er ikke derfor jeg er i Sverige, sier han.

19-åringen og kameraten hans fulgte etter rapperens team, og på et tidspunkt var de to alene med livvakten.

– Det var da Asap Rocky og de andre kom meg til unnsetning, sier livvakten.

Livvakten var også siktet i saken, men siktelsen mot ham ble frafalt.

– Hvem er hvem sin livvakt her? spurte rapperens forsvarer.

– Jeg er hans livvakt, svarer livvakten.

– Og likevel er det de som må beskytte deg?

– De så jeg var alene med to andre, og at jeg trengte hjelp. Asap Rocky er en god person og han er min sjef, og han kom meg til unnsetning, sier han.

Tiltalt for vold

Asap Rocky og hans to medtiltalte er tiltalt for vold mot 19-åringen. De ble pågrepet 3. juli, etter at rapperen hadde spilt en konsert i Stockholm.

Fredag er rettsdagens siste dag, og dommen kan bli klar allerede fredag.