EVAKUERT: Dette kjøpesenteret i Jakarta ble evakuert etter jordskjelvet fredag. Myndighetene har bedt befolkningen som bor nær kysten å trekke opp i høyden i tilfelle tsunami.
EVAKUERT: Dette kjøpesenteret i Jakarta ble evakuert etter jordskjelvet fredag. Myndighetene har bedt befolkningen som bor nær kysten å trekke opp i høyden i tilfelle tsunami. Foto: Dita Alangkara

Jordskjelv i Indonesia – sendte ut tsunamivarsel

Det ble sendt ut et tsunamivarsel etter et jordskjelv som målte 6,8 på Richters skala utenfor øya Sumatra fredag ettermiddag. Varselet ble avblåst noen timer senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

United States Geological Survey sier at skjelvet traff en dybde på 59 km, og fant sted 227 km fra byen Teluk Betung på øya.

Indonesiske myndigheter har bedt innbyggerne langs Banten-kysten på øya Java om å umiddelbart evakuere opp i høyden.

Bygninger i Jaktarta skal ha svaiet i nesten ett minutt under jordskjelvet.

– Det var så kraftig at lysene og kleshengerne svaiet. Jeg følte det godt. Jeg var livredd, og sprang ned trappene, sier Rosa Erta fra Jakarta til Reuters.

Det har foreløpig ikke kommet meldinger om skadde personer eller materielle skader.

Indonesia har hatt flere sterke jordskjelv og tsunamier de siste årene. I september i fjor døde over 2000 mennesker etter et skjelv og en påfølgende tsunami ved øya Sulawesi, skriver CNN.

I 2004 omkom 170.000 mennesker på den indonesiske øya Sumatra etter de kraftige skjelvene og tsunamiene som rammet Indiahavet da.

Klokken 16.50 fredag norsk tid skriver nyhetsbyrået AFP at Indonesia at trsunamivarselet er avblåst.