I TÅRER: Med ordførerkjedet rundt halsen viet Ingrid Aune (33) sine nære venner Edina Ringdal og Truls Wickholm på Nesodden 29. juni.
I TÅRER: Med ordførerkjedet rundt halsen viet Ingrid Aune (33) sine nære venner Edina Ringdal og Truls Wickholm på Nesodden 29. juni. Foto: Privat

Edina og Truls ble viet av Ingrid Aune i sommer: – Hun elsket å spre kjærlighet

Hadia Tajik-rådgiver Edina Ringdal og Nesodden-ordfører Truls Wickholm stod begge Ingrid Aune (33) nært. Da de giftet seg i sommer, var Malvik-ordføreren et opplagt valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ingrid var en av de vennene vi så oftest. Hun var en sånn som bare dukket opp, selv om hun bodde i Malvik, sier Ringdal.

Både hun og ektemannen møtte Aune gjennom ungdomspolitikken. Siden har de vært nære venner.

Til TV 2 forteller det nygifte paret om en venninne som alltid stilte opp, og som involverte vennene sine i alle deler av livet.

– Hun var utrolig glad i mennesker og fikk energi av å omgås folk. Mange følte nok, som oss, at de var en viktig del av valgene hun tok i livet, fordi hun så ofte spurte om råd, sier Wickholm.

Han er åtte år eldre enn Aune og selv ordfører i en mellomstor kommune. De to utvekslet derfor ofte nyttige råd og erfaringer.

– Ingrid var yngre enn mange av vennene sine, men hun var virkelig en man lyttet til og respekterte. Den tilstedeværelsen og viljestyrken som hun hadde, har mange lært mye av, sier Nesodden-ordføreren.

PÅ BESØK: Ingrid Aune har flere ganger besøkt sin venn og ordførerkollega Truls Wickholm her på Nesodden.
PÅ BESØK: Ingrid Aune har flere ganger besøkt sin venn og ordførerkollega Truls Wickholm her på Nesodden. Foto: Privat

– Glemmer det aldri

Den 29. juni giftet Ringdal og Wickholm seg på den lille øygruppen Steilene på Nesodden. Paret var aldri i tvil om at Aune var den riktige personen til å vie dem.

– Noen synes det er rart å bli viet av en venn, men sånn er det ikke med Ingrid. Hun elsket å spre kjærlighet og god stemning, sier Ringdal.

Etter eget ønske ikledde Aune seg ordførerkjedet og ønsket gjestene velkommen til Steilene, som hun hadde lest seg godt opp på.

– Hun fremstod alltid så forberedt og trygg når hun talte for forsamlinger. Jeg glemmer aldri den blikkontakten vi hadde under vielsen og hele den stemningen hun satte, forteller Wickholm.

– Ingrid var veldig lettrørt og hulket seg gjennom mye av det. Det var veldig fint, sier Ringdal.

UNDER VIELSEN: Ingrid Aune (33) tok på seg ordførerkjedet under vielsen – delvis for å erte Nesodden-ordfører Truls Wickholm (40), som ikke har et slikt kjede. Foto: Privat
UNDER VIELSEN: Ingrid Aune (33) tok på seg ordførerkjedet under vielsen – delvis for å erte Nesodden-ordfører Truls Wickholm (40), som ikke har et slikt kjede. Foto: Privat

Facebook har hun lagt ut et bilde fra vielsen og skrevet: «Jeg kommer aldri til å kunne passe på alle de små detaljene i ditt bryllup. Eller få se hvor fantastisk strålende vakker du er som brud. Jeg kommer aldri igjen til å ta meg selv i å tenke når jeg hører deg snakke at du faktisk aldri snakker stygt om noen, noensinne. Jeg kommer alltid til å savne deg».

Møttes på flyet

De siste årene har Ringdal, Wickholm, Aune og vennene deres dratt på mange turer sammen.

På en av de siste turene, i pinsen i fjor, møtte Aune sin kjæreste Eivind Olav Evensen (43) fra Namsos. Evensen mistet også livet i den tragiske båtulykken natt til torsdag.

Aune og vennene skulle reise til badebyen Sopot i Polen. Ringdal fløy fra Oslo og Aune fra Værnes, men de skulle begge mellomlande på Kastrup i Danmark før turen videre til Sopot.

Ved gaten til flyet på Kastrup, var venninnene blitt urolige for at Aune skulle miste flyet.

– Plutselig kom hun løpende med et bredt smil og en solhatt. Hun fortalte at hun var reiseklar, og at hun hadde møtt en fyr på flyet fra Værnes. Det var første gang vi fikk høre om Eivind Olav, sier Ringdal.

«Barnas ordfører»

En annen som stod Aune nært, var finanspolitisk rådgiver Stig Ove Ølmheim i Arbeiderpartiet. Han bodde sammen med Aune i en periode i Oslo.

«Det er et ufattelig sjokk at du har gått bort i en trist båtulykke. Du og jeg i vårt vesle kollektiv i Urtegata. Her bodde vi sammen når du var i Oslo, og vi delte det meste», skriver han.

«Dørene mellom soverommene stod åpne, og vi lå og pratet til sistemann sovnet», skriver han videre.

Hjemme har han et bilde av de to, som er tatt under ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

«På baksiden står det «barnas ordfører». Du vil alltid være barnas ordfører på en sårt savnet venn», skriver han.

Til TV 2 forteller Ølmheim at Aune ofte var hjemme i leiligheten sin, som hun kalte «hytta i Oslo».

– Hun var en fantastisk sprudlende person. Viljesterk og sosial, hun var et midtpunkt i vennegjengen, sier han.

Også Ølmheim var i bryllupet på Nesodden.

– Eivind Olav og Ingrid strålte av kjærlighet. Vi koste oss i leiligheten og hadde en fin helg sammen i det lille kollektivet vårt. Vi skulle hatt så mange flere slike stunder, sier han.