LAV PULS: En spasertur langs Langkaia er en passe avslappende aktivitet om man befinner seg i Oslo denne helgen. Foto: Lars Barth-Heyerdahl/TV 2
LAV PULS: En spasertur langs Langkaia er en passe avslappende aktivitet om man befinner seg i Oslo denne helgen. Foto: Lars Barth-Heyerdahl/TV 2

Helgen blir varmere på Østlandet enn i Paris

Mange kan glede seg over flott sommervær i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Været endrer seg lite fra fredag og gjennom helgen.

Det betyr at dersom det er pent vær utenfor vinduet ditt nå, vil det holde seg omtrent slik gjennom helgen.

Sommerlig mange steder

Og svært mange kan glede seg over fint sommervær denne helgen. Folk i Sør-Norge og i Midt-Norge bør finne fram solkremen.

Lenger nord er det heller ikke ille, men temperaturene er atskillig lavere enn i sør.

– Det blir ikke store endringer. Det skyldes at det ligger et høytrykk ute i havet som holder lavtrykkene på avstand, forklarer meteorolog Isak Slettebø i StormGeo.

Temperaturmessig blir det opp mot 28 grader på Østlandet og godt over 20 på Vestlandet.

– Det er faktisk varmere enn det er ventet mange steder på kontinentet. I Paris, for eksempel, vil temperaturen bli lavere enn mange steder på Østlandet, sier Slettebø.

Utrygt for ettermiddagsbyger

Beveger man seg fra sør til nord i landet, vil det være en gradvis overgang til kjøligere vær. I Nord-Norge kan man vente temperaturer opp mot 15 grader, mens det i Finnmark blir under 10 grader på de kjøligste plassene.

Meteorologen ser ikke noe nedbør av betydning i prognosene for helgen. Unntaket er Østlandet, hvor det kan gå noen ettermiddagsbyger. Det er særlig fare for bygeaktivitet på søndag.

I Trøndelag, Nordland og Troms blir det noe skyer, men en god del sol.