IMPONERTE: Casper Ruud er klar for semifinale i Østerrike. Foto: Tim Ireland
IMPONERTE: Casper Ruud er klar for semifinale i Østerrike. Foto: Tim Ireland

Gnistrende god Ruud til semifinale

Casper Ruud spilte glitrende tennis og slo sterke Pablo Cuevas i kvartfinalen i ATP-turneringen i Kitzbühel torsdag.

Oppgjøret i den østerrikske alpinmetropolen endte 6-3, 7-6 (7-4) i favør den fremadstormende norske tennisprofilen.

Dermed fortsetter Casper Ruud å overbevise i det som har vært utviklet seg til å bli en bunnsolid sesong for hans vedkommende.

– Det har vært en veldig god sesong for meg så langt. Jeg har vært mye mer stabil enn i tidligere sesonger. Nå har jeg klart å levere mange gode resultater på rad, sa Ruud i seiersintervjuet etter torsdagens kamp.

Enkleste vis

Etter en jevn innledning på det første settet satte Ruud stadig mer press på langt mer meritterte Cuevas. Servebruddet nordmannen ønsket seg kom i det sjette gamet. Ruud fulgte deretter opp med å holde egen serve på enkleste vis til 5-2.

Dermed var åpningssettet i realiteten avgjort. Da settseieren var et faktum med sifrene 6-3 var kampen kun 36 minutter gammel.

En tydelig irritert Cuebas fortsatte å slite i innledningen på det andre settet. Ruud startet like godt med å bryte uruguayaneren på ny og hadde dermed skaffet seg et drømmeutgangspunkt.

Deretter holdt han egen serve og festet et grep om settet. Cuevas reiste seg imidlertid etter kalddusjen og var tilbake i kampen etter å ha brutt Ruud til 4-4. Deretter fulgte spillerne hverandre til 6-6 og tiebreak.

Storskalp

Der ledet Cuevas tidlig 2-0, men så var det Ruuds tur til å finne fram en snuoperasjon. Akkurat som i onsdagens møte med Matthias Bachinger var nordmannen strålende i tiebreaket som til slutt avgjorde kampen.

Mot Cuevas spilte han seg til tre matchballer på 6-3 og utnyttet den andre av dem. Med 7-4 i tiebreak tok nordmannen en ny solid tennisskalp.

Det var nemlig ingen hvem som helst Ruud møtte i Kitzbühel torsdag. Cuevas er rangert som nummer 53 i verden, men har denne sesongen prestert meget solid. På det beste i karrieren har han vært nummer 19 på tennisrankingen.

Nå blir semifinalen neste stopp for formsterke Ruud. Skulle det bli tap der, reiser han rett til canadiske Montreal. Der skal han forsøke å kvalifisere seg til en ATP 1000-turnering.

Mot slutten av måneden venter årets siste Grand Slam-turnering US Open.

(©NTB)