FORSVUNNET: Deler av broen mellom Sørenga og Sukkerbiten falt torsdag i vannet da Bymiljøetaten prøvde å rette den opp.
FORSVUNNET: Deler av broen mellom Sørenga og Sukkerbiten falt torsdag i vannet da Bymiljøetaten prøvde å rette den opp. Foto: Robert Nedrejord

Populær gangbro forsvant i sjøen

I går ble gangbroen på Sørenga flyttet på. Da Bymiljøetaten i dag prøvde å rette den opp, falt deler av den i sjøen. Det er usikkert hvor lenge den blir stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landgangen på den populære gangbroa mellom Sørenga og Sukkerbiten har falt i sjøen, melder Aftenposten torsdag.

I går fikk Bymiljøetaten inn melding om at broen var blitt flyttet på, og som følge av det ble broen skeiv.

Falt i vannet

– Noen bevegelige deler var strukket til det maksimale. Vi vurderte at broen kunne være farlig å bevege seg på, og valgte å sperre den av, sier pressekontakt Monica T. Olsen i Bymiljøetaten til TV 2.

Ifølge Bymiljøetaten har problemet sannsynligvis skjedd i forbindelse med at broen ble flyttet på i forbindelse med en lekter som skulle på innsiden av broen.

Det har skjedd uten at Bymiljøetaten hadde fått beskjed eller gitt godkjenning.

En prøvde da å flytte broen på plass ved hjelp av slepebåt.

– Da slepebåten prøvde å slepe broen på plass i formiddag, viste det seg at landkaret på Sørenga-siden var helt løs, og den forsvant ned i vannet, sier Olsen.

Det er usikkert hvor dypt delene ligger, og som følge av det har Bymiljøetaten sperret av gangbroen, for å hindre at folk hopper derfra ved bading.

– Vi hadde vektere på stedet i dag frem til gjerdene ble satt opp, for å hindre at folk hoppet fra kaien. Nå er sperringene oppe, og det vil også bli hengt opp skilt med advarsler.

Aftenposten skrev i fjor at broen blir benyttet av rundt 30.000 på en fin sommerdag.

– En større jobb

Det er usikkert hvor lang tid det vil ta før broen åpner igjen.

– Det vet vi ikke enda. Først må elementet heises opp. Først da kan vi gjøre en vurdering av tilstanden på dem, og hvorvidt de kan brukes. Det samme gjelder for festene inn til kaikanten. Vi anser dette for å være en større jobb, men vi regner med å kunne gi mer informasjon om fremdriften i starten av neste uke, sier Olsen.

I fjor slet broen med tydelige slitasjeskader, som hadde ført til at konstruksjonen var ødelagt på flere steder. Likevel valgte mange å trosse politiets advarsler og sperrebånd da den ble stengt.