I EGEN KLASSE: Therese Johaug vant på rekordtid i Lysebotn Opp. Foto: Jan Kåre Ness
I EGEN KLASSE: Therese Johaug vant på rekordtid i Lysebotn Opp. Foto: Jan Kåre Ness

Johaug smadret egen rekord i Lysebotn Opp

Therese Johaug var i egen klasse og vant rulleskiløpet Lysebotn Opp i suveren stil torsdag. Tidsmessig knuste hun sin egen rekord.

31-åringen brukte 31 minutter og 18 sekunder på de 7,5 kilometerne opp den krevende Lysebotn-traseen. Det var nesten halvminuttet raskere enn hennes gamle bestenotering på 31.46,3 fra i fjor.

Tiden hadde vært god nok til å slå 84 av 102 deltakere i herreklassen.

Som i fjorårets utgave av konkurransen kvittet Johaug seg med forfølgerne tidlig. Deretter vokste avstanden seg bare større og større.

Til mål kom langrennsstjernen fra Dalsbygda i ensom majestet.

Bak 31-åringen ble det en kamp mellom Ingvild Flugstad Østberg og den finske skiskytteren Kajsa Mäkäräinen om annenplassen. Den duellen vant til slutt Østberg.

Johaug vant også Lysebotn Opp i 2016 og 2018.

– Det var kjempeartig. Men jeg må ærlig innrømme at jeg hadde glemt hvor hardt dette var, men det er absolutt verdt det når man kommer i mål og tar løyperekord, sier Johaug til TV 2.

– Betyr dette at du er i enda bedre form enn i fjor?

– Det er vanskelig å si. Men tiden viser jo at jeg gikk fort i dag og at jeg er på det samme nivået som jeg var i vinter og i fjor, det vil jeg si. Jeg er kjempefornøyd med resultatet og synes jeg gikk veldig bra.

Krüger spurtvant Lysebotn Opp

Simen Hegstad Krüger hadde mest krefter mot slutten og vant rulleskirennet Lysebotn Opp torsdag. Hans Christer Holund fulgte nærmest.

De to landslagskollegene gjorde opp om seieren i avslutningen av de 7,5 kilometerne opp den krevende Lysebotn-traseen. Inn mot mål ble det svært jevnt.

Holund og Krüger lå i teten hele veien. En periode hadde de også med seg finske Iivo Niskanen, men han falt av og fikk det tungt mot slutten.

Krüger ble klokket inn til tiden 28 minutter og 33 sekunder. Dermed var han ikke i nærheten av rekordtiden i Lysebotn Opp på 27.37,6. Den tilhører Holund, som torsdag var slått med tre små sekunder.

Franske Maurice Manificat ble nummer tre, mens Simen Andreas Sveen fulgte deretter.

Med torsdagens seier fikk Simen Hegstad Krüger en liten revansje etter spurttapet for Andrew Musgrave i langløpet som innledet Blinkfestivalen onsdag.

(©NTB/TV 2)