IMPONERER: Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United til seier i fem av fem treningskamper.
IMPONERER: Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United til seier i fem av fem treningskamper. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
Premier League

– Det mest imponerende han har gjort som United-manager

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær roses for arbeidet i sommer.

Se Manchester United mot Milan på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 18.25.

Manchester United har vunnet samtlige fem treningskamper og kun sluppet inn ett mål. Perth Glory, Leeds, Inter, Tottenham og Kristiansund er blitt beseiret i tur og orden.

– Vi skal ikke legge altfor mye vekt på resultater i treningskamper, men det Ole Gunnar Solskjær har gjort i sommer er det mest imponerende han har gjort som Manchester United-manager, mener TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad i siste episode av Premier League-podkasten.

– De endte forrige sesong med to seirer på de siste tolv kampene, og de tapte åtte av dem. De begynte oppkjøringen med Mina Raiola som ville selge Paul Pogba, de har ikke hatt Romelu Lukaku tilgjengelig på grunn av skade eller at han vil vekk og de har fått inn to 21-åringer, men ikke Harry Maguire, som har vært en saga i hele sommeren, sier Wikestad.

– Det har vært masse spørsmål om det ene og det andre, men han har parert alt på strak arm. Han har bevart humør og ro, i hvert fall utad, i tillegg til at spillerne virker fornøyde. Han kunne gått på 25 miner, men han dukket for alle, fortsetter TV 2-kommentatoren.

Wikestad mener årets oppkjøring ikke kan sammenlignes med den forrige.

– Skrur vi ett år tilbake i tid, var José Mourinho misfornøyd med spillere han hadde, spillere han ikke hadde, underlag, motstandere, kampprogram, hvor de skulle og hvor de ikke skulle. Han var misfornøyd med absolutt alt. Det var så mye negativitet, sier Wikestad.

Hangeland: – Voldsom optimisme

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland er også dypt imponert.

– Her er vi ved Solskjærs fremste kvalitet som manager. Han har et sånt positivt lynne, smittende godt humør og klarer å få folk med. Vi husker bildene etter 0-2 for Cardiff, der de gikk slukøret av Old Trafford. Vi tenkte hvor lenge det kunne gå i en jobb han nærmest falt ned i, men sommeren gjør at de går inn i sesongen med en voldsom optimisme, sier Hangeland.

Den tidligere Fulham- og Crystal Palace-stopperen mener uansett at man ikke må legge for mye vekt på sommerens imponerende resultater.

– Mange er veldig interesserte i treningskamper og resultater, men faktum er at du nesten ikke kan måle noe som helst ut fra det. Jeg har vært med på mange oppkjøringen med så mange opplegg. Du vet aldri om et lag for eksempel har trent én eller to ganger på dagen før kamp, eller har de hatt fri. Kanskje har de hatt fri dagen før. De kan ha løpt opp og ned en fjellside. Det er veldig stor forskjell på den fysiske formen til spillerne i kampene, sier han.

– Det er også veldig stor forskjell på hvor mye fokus det legges på å vinne kamper. Vi vet egentlig ingenting før 9. august, men Ole Gunnar Solskjær har naturligvis hatt behov for å roe stemningen og skru opp positiviteten, legger den tidligere norske landslagskapteinen til i TV 2s Premier League-podkast.

Ber Solskjær få tid

Bojan Djordjic, som de seneste årene har jobbet som fotballekspert, spilte sammen med Solskjær i Manchester United. Svensken mener hans tidligere lagkamerat må få tid til å lykkes med å gjenreise storklubben.

– Det er fortsatt under ombygging. Det skjer ikke over natten. Vi må ikke glemme hvor dårlig status var da Solskjær kom inn for en sparket Mourinho etter det pinlige tapet for Liverpool. Da så man forskjellen mellom klubbene og hvor det var på vei. Spillerne var veldig utrente etter en dårlig turné til USA, og flere av spillerne var ikke med på grunn av VM, sier Djordjic.

– Vi så i de første kampene under Solskjær at intensiteten var betydelig høyere enn på slutten av sesongen, men i sommer har energinivået økt enormt. Det handler om presset og hvor de prøver å vinne ballen. Det ser ut som folk vil spille for klubben, og det er viktig, fortsetter han.

Djordjic kommer likevel med en pekefinger mot hans tidligere klubb.

– Skal de spille på denne måten mot Liverpool, Manchester City og Tottenham, må de få inn én eller to spillere før overgangsvinduet stenger. De kan spille bra, men de trenger kvalitet bak og fremme på banen når de møter de beste og om de skal spille Champions League igjen, sier han.

Solskjær har så langt signert kantspiller Daniel James og høyreback Aaron Wan-Bissaka. Stopper Harry Maguire og midtbanespiller Bruno Fernandes er også hyppig koblet til United, mens det verserer rykter om at Paulo Dybala kan komme fra Juventus i en byttehandel med Romelu Lukaku.