Håper på svømmeboost med historisk proffliga

Tilbake på norsk jord etter VM-suksessen ser Henrik Christiansen frem til å gi internasjonal svømming et boost med ny historisk liga.

Henrik Christiansen har nettopp kommet seg tilbake på norsk jord etter den imponerende VM-innsatsen i Sør-Korea. Før en etterlengtet ferie rekker han å snike inn en visitt hos God sommer Norge.

– Det er jo veldig stilig det å være tilbake igjen der hvor Norge er en stor svømmenasjon. Det er veldig tøft. Det å kunne være med å ta medalje i mesterskap er veldig godt for norsk svømmeidrett også, sier VM-helten.

Han blir stoppet hver femte meter på Aker brygge. Fans vil gjerne ha en autograf og slå av en prat med medaljevinneren. Selv er 22-åringen mest opptatt av å rekke en selfie med statsministeren før han skal i studio.

– Det er altså statsministeren. Det er stort. Det er vel et kobbel av sikkerhetsvakter og sånt rundt henne, men kanskje jeg rekker et bilde, sier en smilende Christiansen forventningsfullt.

– Veldig godt å se

Men mange har latt seg begeistre av unggutten også. Med sølv på 800 meter på 7.41,28 under VM i Sør-Korea satte han ny norsk og nordisk rekord, før han tre dager senere også slo den norske rekorden på 1500 meter.

– Vi har hatt et lite generasjonsskifte hvor det det har vært nødvendig å bygge opp et nytt og ungt lag. Nå begynner det laget å komme frem. Det er veldig godt å se at det begynner å komme mye godt frem i norsk svømming, slår Christiansen fast.

Etter en liten sommerferie tar Henriksen fatt på en spennende høstsesong hvor han også skal inn i historiens første profesjonelle svømmeliga. Christiansen er sammen med verdens største stjerner hentet til International swimming league og skal konkurrere for «Team Iron» i flere stevner utover sesongen.

– Jeg synes det virker veldig spennende å kunne være med å utvikle svømmeidretten fra å ikke være så veldig populær TV-idrett til å bli litt mer publikumsvennlig. Det tror jeg også kan gagne svømmeidretten. Jeg gleder meg til å være med å utvikle det her.

Christiansen håper utviklingen av en proffliga også vil kunne gi svømmerne en bedre økonomisk gevinst.

– Blir det noe penger av dette, da?

– Det er jo littegrann i starten. Forhåpentligvis er det det man satser på, å kunne etablere noe i form av en proffliga som svømmere kan livnære seg av, på sikt.

– Treningen vil alltid komme foran

Christiansen vil i første omgang delta på stevner i oktober og november i International swimming league før EM i desember. Men han er tydelig på at det ikke blir de store treningsendringene før det store målet, OL i Tokyo neste år.

– Treningen vil alltid komme foran som blir det viktigste for å kunne utvikle seg videre og ta de store stegene fram mot Tokyo neste år. Målet er å fortsette den utviklingen og være med å sette perser til neste år også. Denne sesongen har jeg perset med tre sekunder på 800 og åtte sekunder på 1500. Det å kunne gjøre det igjen til neste år, hadde vært veldig gøy.

Men det viktigste først. Han fikk til slutt sneket seg til en rask hilsen med statsministeren før han selv skulle i ilden i God sommer, Norge.

– Det var gøy. Jeg skulle helst ønske å få tatt et bilde og snakket litt mer, men hun måtte jo ut og jeg måtte inn. Men jeg fikk tatt henne i hånda og hun gratulerte meg så det var godt. Jeg fikk sneket inn en liten selfie før hun gikk også, sier han med et glis om munnen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook