Horneland og Rosenborg har vunnet seks av de sju siste kampene, og er klare for tredje runde i Champions League-kvaliken.
Horneland og Rosenborg har vunnet seks av de sju siste kampene, og er klare for tredje runde i Champions League-kvaliken. Foto: Marit Hommedal

TV 2-ekspert imponert over Hornelands snuoperasjon: – Det er bare til å ta av seg hatten

Jesper Mathisen har tidligere uttalt at RBK-treneren må erstattes, men nå lar TV 2-eksperten seg imponere.

Rosenborg tok seg videre til til tredje runde av Champions League-kvalifiseringen etter å ha slått ut BATE onsdag. Pål André Helland og Alexander Søderlund sikret seieren med hvert sitt mål i kampen som endte 2-0.

«Prosjekt Horneland» ser dermed ut til å gå på skinner etter marerittstarten denne sesongen. Trondheim-klubben røk på hodet ut av cupen på straffespark mot Aalesund, og lå langt nede på listene i Eliteserien.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen lar seg imponere av Hornelands snuoperasjon.

– Den stormen han sto i for bare noen uker siden var tøff. Horneland sto fjellstøtt, og har vært bestemt på at dette kommer til å gå bra. Han trengte bare litt tid, og det har han nå bevist. Det er bare til å ta av seg hatten, sier Mathisen.

Fotballeksperten har ikke alltid vært like imponert, og var blant de som mente Rosenborg-treneren burde erstattes tidligere i sommer.

– Hadde jeg vært leder i Rosenborg, er det ingen tvil om at jeg ville gitt en annen trener sjansen. Horneland må erstattes, og hvis ikke noen snart forsvinner ut av dørene der oppe forstår jeg veldig lite. Dessverre er det nå begrenset hvem de kan få tak i, for alle ser hvor hjelpeløst dette er, sa Mathisen den gang.

Men nå ser det langt lysere ut for Rosenborg, som har vunnet seks av de sju siste kampene. Med en foreløpig sjetteplass i Eliteserien, mener Mathisen at klubben er tilbake i gullkampen.

– RBK har vært favoritter, så å se de så svake og ligge på midten av tabellen, var overraskende. Nå ser det derimot ut til at de er tilbake der det forventes, og er tilbake i gullkampen.

– Det er utrolig imponerende å se hvordan de har reist seg. De spiller på en mye mer underholdende måte, til glede for både RBK-supporterne, Horneland og spillerne.

– Befriende, herlig og deilig

Talsmann i Kjernen, Espen Viken, har bare lovord å komme med om RBKs utvikling, og ikke minst trener Horneland.

– Det er utrolig befriende, herlig og deilig å se et RBK-lag som ligner på det vi vil ha, sier Viken.

– Horneland har vært åpen, ærlig, modig, målrettet, tilpasningsdyktig og kompetent. All respekt til han som kom inn i en situasjon som ikke var katastrofe, men likevel en veldig krevende setting. Han har virkelig gjort en manns jobb.

Viken er spent på fortsettelsen.

– Fotballen er rund slik som den alltid har vært, og man vet aldri hva som skjer. Men jeg har en god følelse, og er imponert over spillerne som står på i 94 minutt og virkelig vil vinne kampen

– Tror de går videre

Rosenborg spiller tredje runde i Champions League-kvalifiseringen 6. august mot Maribor. Den slovenske klubben slo ut AIK, noe fotballeksperten tror er gode nyheter for Eliteserie-klubben.

– Nå har de gode muligheter, for Maribor er litt svakere enn AIK. Dersom de går videre fra tredje runde har Rosenborg gjort det som er forventet, sier Mathisen.

– Maribor er kanskje litt bedre enn BATE, men med den positiviteten og selvtilliten som er i laget nå så tror jeg de kommer til å gå videre.

Mathisen tror Rosenborg er avhengig av flere gode resultater for at sesongen skal bli vellykket.

– De har fått mye kritikk, og dersom de ikke kommer til gruppespillet eller tar gullet i Eliteserien så vil de nok se tilbake på denne sesongen som en fiasko. Nå gjenstår det å se om resultatene fortsetter, for det kan ende med å bli en god sesong. Det blir spennende tider fremover.