TATT MED NARKOTIKA: Madiea Ghafoor ble tatt på grensen mellom Nederland og Tyskland med narkotika til en verdi av 18 millioner kroner.
TATT MED NARKOTIKA: Madiea Ghafoor ble tatt på grensen mellom Nederland og Tyskland med narkotika til en verdi av 18 millioner kroner. Foto: Pedro Ugarte

Nederlandsk sprinter tatt med 50 kilo narkotika

Madiea Ghafoor har ikke konkurrert på flere uker, nå er grunnen klar.

Madiea Ghafoor er kjent som en av de beste sprinterne fra Nederland, men har ikke konkurrert siden Diamond League-stevnet i Rabat 16. juni.

Ifølge rapporterne har nederlenderen uttalt at fraværet skyldes personlige grunner, uten at noen har visst grunnen, skriver Aftonbladet.

Nå melder den nederlandske avisen Algemeen Dagblad at Ghafoor ble arrestert med 50 kilo amfetamin og ecstacy på grensen mellom Nederland og Tyskland.

Det tilsvarer en gateverdi rundt 18 millioner norske kroner.

Beslaget skjedde under en regelmessig rutinekontroll av politiet som oppdaget at sprinteren hadde flere bokser pakket inn i aluminium.

Ghafoor forklarte at hun hadde joggesko i kassene, men da politiet åpnet dem fikk de bakoversveis.

Etter å funnet av 50 kilo narkotika ble nederlenderen arrestert og det ulovlig stoffet beslaglagt.

Det nederlandske friidrettsforbundet er svært rystet av episoden.

– Det er med stor forferdelse at vi har mottatt denne nyheten, skriver forbundet i en kommentar.

Madiea Ghafoor løp 400 meter i EM-finalen i 2018 og representerte Nederland under OL i Rio 2016 på 400 m stafett.

Sprinteren skulle etter planen delta i VM i Doha i september, men det blir trolig ingen mesterskap for 26-åringen. Nå er hele idrettskarrieren til Ghafoor i fare etter å ha blitt tatt med 50 kilo amfetamin og ecstasy.