Følg Norway Cup gjennom hele dagen her!

1/16-delsfinalen mellom Grue og Raufoss i J14-klassen i Norway Cup torsdag ble et tydelig bevis på at det gror godt i de yngre rekker på kvinnesiden i Fotball-Norge.

Innlandsduellen var preget av tøffe tak og sterk rivalisering, men først og fremst vakre scoringer og dramatikk.

Til slutt endte det med 2-2, målløse ekstraomganger og Raufoss-seier etter straffekonkurranse, i det som på forhånd var spådd til å bli en kamp betydelig mer i Raufoss' spor siden de hadde vunnet tilsvarende oppgjør i serien med hele 7-1.

Det er uansett totingenes utligningsmål til 1-1 i sluttminuttene av 1. omgang som står seg som oppgjørets store beholdning. Ingrid Ninive Pettersen viste fram overblikket og fant lynvingen Madelen Rognstad i bakrommet med en vakker bakromspasning. Deretter gjorde Rognstad alt selv.

– Som Solveig Gulbrandsen på sitt beste

Seks-sju kjappe touch senere hadde hun passert det som var av Grue-forsvarere, og med en lekker avslutning plassert ballen i det lengste hjørnet til 1-1. Da gikk TV 2s erfarne kommentator Peder Mørtvedt, som senest kommenterte verdens beste kvinnelige fotballspillere under VM i sommer, nærmest av hengslene.

– For en scoring! Den stikkeren i bakrom, og så er det Rognstad-show. «Rocket-Rognstad» setter fart inn i 16-meteren og så - med venstreslegga som en Solveig Gulbrandsen på sitt beste - innover i banen og skyte i lengste hjørnet med venstre, utbrøt en ekstatisk Mørtvedt fra kommentatorplass.

LEGENDE: Solveig Gulbrandsen i sin (foreløpig) siste landskamp mot England i VM i 2015.
LEGENDE: Solveig Gulbrandsen i sin (foreløpig) siste landskamp mot England i VM i 2015. Foto: Berit Roald(NTB Scanpix

Nåværende TV 2-ekspert Gulbrandsen er som kjent en av de største gigantene på kvinnesiden i norsk fotball, står med 183 eller 184 landskamper (hun er litt usikker selv) og med 16 år med landslagsfotball på CVen.

– Det er gøy å høre det

TV-kampens store profil blir lattermild når hun får høre om sammenligningen etter kampslutt, og vil på ingen som helst måte snakke opp egen prestasjon.

– Jeg bare holdt roen og bare prøvde.

– Er det slik du pleier å gjøre?

– Det varierer litt.

– Hva tenker du om sammenligningen med selveste Gulbrandsen?

– Det er gøy å høre det, sier den eminente teknikeren.

Scoret også 2-2-målet

Rognstad var også i begivenhetenes sentrum da hun på kontant vis satte inn den viktige 2-2-scoringen som sørget for ekstraomgangene drøyt halvveis i 2. omgang, og var også iskald med sitt forsøk fra ellevemeteren i den svært dramatiske straffekonken.

Grues scoringer - også dem av det vakre slaget - ble satt i nettet av Bertine Sandberg som leverte en lekker dupp til 1-0 og Nora Svarttjønnli som viste dribleferdigheter og avslutningsteknikk av høy klasse da hun satte inn 2-1.

Lyst til å se mer fra Norway Cup?
Se mye, mye mer i Norway Cup-magasinet i kveld klokken 18.00 på TV 2, samt flere kamper på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo gjennom hele dagen!