Jan Thomas synes livet er kjedelig

Halden (TV 2): Jan Thomas tyr til God kveld Norge og Se og Hør for å lese om sitt spennende liv, selv om han i virkeligheten synes livet sitt er kjedelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjendisstylist Jan Thomas (52) har mange baller i luften for tiden, sist ut som medprogramleder for Allsang på Grensen.

Tiden til 52-åringen går med til podcasten «Jan Thomas og Einar blir venner», trening og til skjønnhetssalongen i Parkveien i Oslo.

Selv om Jan Thomas elsker livet, synes han sitt eget er kjedelig, som kan være overraskende for mange.

Se sangen Jan Thomas dedikerte til livet og seerne til Allsang på Grensen nederst i saken.

Fryktet Allsang på Grensen

Jan Thomas var i tvil da programleder Kathrine Moholt spurte om han ville bli med på Allsang på Grensen.

– Men det jo ikke første gang jeg har sunget, jeg må jo si at jeg har sunget til tre ganger platinum med god hjelp fra autotune og Christian Ingebrigtsen, sier han etterhvert.

Han kom nemlig ut med singelen «Get Up and Dance» i 2009.

Med artisten Madonna som forbilde har han øvd i hele sommer, slik at han kan gå ut på scenen og senke skuldrene.

– Det som alt annet jeg gjør her i livet, så gjør jeg det 150 prosent profft, sier stylisten til TV 2.

Kjedsomhet

Da Jan Thomas gjestet podcasten «Sånn er du», med Harald Eia fikk han stemplet asosial ekstrovert. Han elsker mennesker, men banker du på døra til Jan Thomas åpner han ikke.

I huset sitt på Frogner er han bare Jan, styrt av sine følelser, spirituell, åpen og unorsk, utenfor er han konstant på.

– Rett som det er så skrur jeg på God Kveld Norge eller leser Se og Hør, for der er jo livet mitt kjempe spennende. Men mitt liv som sådan er jo fryktelig kjedelig, syns jeg, sier han overraskende.

– Hvorfor synes du livet er kjedelig?

– Nei, jeg syns jeg er så vanlig, ikke sant. Jeg gjør jo ikke så mye da, selv om jeg gjør det, sier en åpenhjertelig Jan Thomas.

Til den innrømmelsen erkjenner kjendisstylisten at han ikke er «mannen i gata». Han er jo verken elektriker, rørlegger eller lærer.

Men 52-åringen setter et spørsmålstegn ved at folk ikke snakker mer åpent om det de holder på med eller bryr seg om, tabubelagt eller ei - uansett yrke eller livsstil.

I november i 2018 kom Jan Thomas i en posisjon hvor han kan gjøre nettopp dette, med komiker Einar Tørnquist ved sin side.

Podcasten «Jan Thomas og Einar blir venner» har hatt en pangstart og kjendisstylisten når ut til flere tusen mennesker i hver eneste sending.

– Einar representerer det jeg finner så verdifullt, som er dialog, samtaler og lære hverandre å kjenne. Vi må snakke sammen, vi snakker om hverandre og ikke til hverandre, sier han.

– Man må tørre å tillate seg at det er en del av livet, bare å åpne opp. For jeg synes det er en så viktig del av livet.

Vanskelig å treffe nye mennesker

Jan Thomas har hatt tre forhold i livet sitt. Han synes kjæreste er et stor ord og døper det heller til prøvekjøring. Ifølge han selv har han vært singel i cirka seks år, men i media har han kun vært singel fire måneder.

– Hva gjør man når man er 52 år, homofil og en av Norges mest profilerte mennesker? Hvordan får jeg nye venner hvis jeg skal ha det? Hvordan utvider jeg repertoaret mitt for å være litt mer normal? Det er gøy å treffe nye folk, men hvordan gjør jeg det og hvordan dater jeg? Hvordan gjør jeg det, spør han undrende til TV 2.

Da 52-åringen tilbrakte sommerferien i Mexico, snakket han ikke med et eneste menneske. For Jan Thomas var det månedslang fest med seg selv.

– Når du treffer noen, har du muligheten til å gå på kino eller gå i parken. Når de gjør det med meg ringer jo folk til pressen og tipser noen, så jeg får ikke muligheten til treffe og bli kjent med de, sier han videre.

– Alt er på såkalte apper nå. Ting har blitt så forskrudd og rart, og fordi jeg har den posisjonen jeg har så snakker jeg om det. Jeg sier det på podcasten at jeg synes det er kjempevanskelig.

Se Jan Thomas synge «Jeg ror alene» her: