DØDSULYKKE: Båten kjørte på et skjær.
DØDSULYKKE: Båten kjørte på et skjær. Foto: Karl Erik Hovik Aune / Namdalsavisa

Ordfører omkom i båtulykke

Ordfører Ingrid Aune (33) og Eivind Olav Evensen (43) omkom i ulykken i Namsos natt til torsdag, bekrefter politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle nødetater rykket ut etter at et vitne meldte om ulykken klokka 01.43 natt til torsdag. På et skjær i fjorden utenfor Namsos fant de daycruiseren godt oppe på land.

Paret om bord, en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene, ble fraktet til sykehuset med alvorlige skader, skrev Helse Nord-Trøndelag i en pressemelding.

Torsdag ettermiddag bekrefter politiet at begge to omkom i ulykken. Den avdøde kvinnen er Malvik-ordfører Ingrid Aune (33). Den avdøde mannen er Eivind Olav Evensen (43).

Flere vitner

I en pressemelding opplyste Trøndelag politidistrikt at Evensen ble erklært død ved ankomst til sykehuset. Aune ble innlagt med kritiske skader, men livet hennes stod heller ikke til å redde.

På en pressekonferanse torsdag formiddag opplyste politiet at de har igangsatt etterforskning, og rutinemessig opprettet sak.

– Så langt er tre avhørt. Men flere vitner vil bli avhørt senere. Fredag vil havarikommisjonen komme, og vil i samarbeid med krimteknikere gjennomføre undersøkelse av både åsted og ulykkesbåt, sa etterforskningsleder Line Marte Fuglum Juliussen ifølge Namdalsavisa.

Det var en person på land som klokken 01.43 natt til torsdag ringte politiet og fortalte om et høyt smell ute i sjøen, og en motor som fremdeles gikk etterpå.

– Alle nødetater ble varslet, inkludert redningsskøyta, sa operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Søkte i sjøen

De skadde ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til sykehuset Namsos. Samtidig ble det gjort søk i området og i sjøen for å se om flere personer kunne ha vært med i båten.

Klokka 04.42 meldte politiet at de avsluttet søket. Det ble konkludert med at ingen flere hadde vært med.

– De som er skadd, er en mann og en kvinne, som er eierne av båten, sier operasjonslederen.