DRUKNET: En mann er omkommet etter at han falt ut av en båt og druknet i Hemnessjøen i Akershus.
Foto: Privat / NTB scanpix
DRUKNET: En mann er omkommet etter at han falt ut av en båt og druknet i Hemnessjøen i Akershus. Foto: Privat / NTB scanpix Foto: Privat

Martin (20) funnet omkommet etter drukningsulykke

20-åringen som falt ut av en båt på Hemnessjøen i Aurskog-Høland i Akershus natt til søndag har nå blitt funnet omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Øst politidistrikt onsdag kveld.

– Mannen som druknet i Hemnessjøen natt til 28. juli er nå funnet. Han vil bli obdusert. Familien var på stedet da funnet ble gjort, skriver de på Twitter.

Det var Martin Morgenlien Skamo (20) som falt ut av båten søndag. Politiet og letemannskapene har hatt store utfordringer med strømforholdene i sjøen i forbindelse med søket.

Politiet jobber med å kartlegge hendelsesforløpet på Hemnessjøen natt til søndag. Ifølge lensmann Hilde H. Straumann i Aurskog-Høland lensmannsdistrikt, var mange unge mennesker samlet på en flåte.

– Utpå kvelden ønsket enkelte å reise hjem, og da ble en båt benyttet til å transportere folk fra flåten og inn til land. På en av disse transportene falt offeret i vannet, sa Straumann til Indre Akershus Blad mandag.

Båtføreren er mann i 20-årene med lokal tilhørighet. Han er ifølge lensmannen ikke siktet, men foreløpig mistenkt. Politiet vil av etterforskningsmessige hensyn ikke opplyse om hva båtføreren er mistenkt for.