Bil bekreftet tatt i jordras – søk etter antatt omkommet person

En mann i 50-årene er meldt savnet. Politiet opplyser onsdag ettermiddag at de leter etter en antatt omkommet person.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vest politidistrikt fikk onsdag ettermiddag bekreftet at en bil ble tatt av jordskredet over FV 451 ved Årnes.

– En mann i 50-årene er meldt savnet og det er grunn til å tro at han kjørte bilen som ble tatt av skred. Politiet er i kontakt med og følger opp mannens nærmeste pårørende, opplyser politiet.

Søker med båter og helikopter

Tirsdag ble det gjort overflatesøk i området med helikopter og båt uten resultat, og politiet kunne da ikke fastslå om noen av tatt skredet.

– Store jordmasser i vannet gjør søket vanskelig, men værforhold og lys er bedre i dag enn i går. Det er fremdeles stor rasfare i området og det må tas hensyn til sikkerheten til søkemannskap. Det er ikke forsvarlig å sende ned dykkere eller småbåter tett på land så lenge rasfaren vedvarer, opplyser Vest politidistrikt.

Antar at mannen er omkommet

Klokken 17 opplyste politiet at de søker etter en antatt omkommet person.

– Redningsaksjonen er nå avsluttet, søket har gått over i en annen fase og det er søk etter en antatt omkommet. I den forbindelse har vi rekvirert en ROV (fjernstyrt undervannsfarkost) for å bistå med søk i morgen tidlig for å finne den savnede, sier innsatsleder Synnøve Domben til TV 2 klokken 21.

Søket ventes å starte ved 12-tiden torsdag.

Ifølge politiet har det onsdag vært svært grumsete vann og vanskelige søkeforhold.

OVERFLATESØK: Båt og helikopter ble tatt i bruk i onsdagens søk etter den savnede mannen. Foto: TV 2
OVERFLATESØK: Båt og helikopter ble tatt i bruk i onsdagens søk etter den savnede mannen. Foto: TV 2

Ingen flere savnet

Ingen andre er savnet etter de mange skredene i Jølster tirsdag. Tidligere onsdag opplyste politiet at de ennå ikke hadde fått kontakt med ti personer, men klokken 18.30 sier politioverbetjent Wenke Hope i Vest politidistrikt at de nå har kontroll på alle bortsett fra mannen som trolig ble tatt av skredet.

– Vi har nettopp fått beskjed om at alle er gjort rede for bortsett fra han som er savnet. Det er kun én person som vi kjenner til som ikke er gjort greie for, og det er han som er savnet, sier Hope til TV 2.

– Opprettet krisetelefoner

Det er blitt opprettet krisetelefoner for de pårørende.

– Den manglende mobildekningen er det store problemet her, og alt må gå på nødnett, som begrenser kommunikasjonen veldig. Vi får veldig mange henvendelser fra pårørende fra hele landet, som ikke får kontakt med familie, sier lensmann Dag Fiske i Sunnfjord.

Statens vegvesen satser på at E39 mellom Førde og Skei kan gjenåpnes torsdag etter det voldsomme uværet.