VARMT IGJEN: En vennegjeng badet på nyåpnede Bekkelagsbadet i Oslo forrige uke.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VARMT IGJEN: En vennegjeng badet på nyåpnede Bekkelagsbadet i Oslo forrige uke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

I morgen gjør sommeren comeback for fullt

Torsdag gjør temperaturene en helomvending i store deler av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at stort sett hele landet hadde en nydelig helg med en påfølgende varm mandag, sank gradene i Sør-Norge på tirsdag.

Slik vil været fortsette utover onsdagen, også med noe regn.

– Det gjelder for fra Møre og Romsdal og hele veien sørover. Først og fremst på Vestlandet, men også østover mot deler av Østlandet, sier meteorolog Beate Tveita i Storm.

På Østlandet vil man få mindre regn jo lenger øst man kommer, mens på Sørlandet vil man få en god del regn.

– Spesielt i Vest-Agder, men store deler av Sør-Norge får en del regn, sier Tveita.

Samtidig understreker hun at det dreier seg om mindre nedbør enn tirsdag ettermiddag og kveld.

– I tillegg skal det bli gradvis mindre regn utover dagen i disse områdene, sier hun.

Dagens værvinner

Store deler av Trøndelag har i motsetning til Sør-Norge hatt fint vær det siste døgnet.

– I deler av Trøndelag, fra Trondheimsfjorden og nordover, er det mye fint vær i øyeblikket og det skal fortsette utover døgnet, sier Tveita.

Her vil man få opp mot 25 og 26 grader onsdag og torsdag. Det betyr at det er disse områdene som får det finest og varmest onsdag.

Reiser man enda lenger nordover, mot Helgeland, er det noe mer skyet vær som venter, mens lenger nord i Nordland får man igjen områder med mye fint vær.

– Men der er det lavere temperaturer. Det er snakk om 15-16 grader for øyeblikket og litt stigende utover dagen, sier meteorologen og understreker at man ikke vil nå helt opp til 20-tallet på gradestokken.

Jo lengre nord man kommer i Nordland, Finnmark og Troms, jo mer skyer blir det.

– Det er ikke noe særlig nedbør, men det er mer skyer og til dels kjølig, sier Tveita og forteller at det dreier seg om temperaturer rundt ti grader.

Snur på torsdag

Torsdag vil hele Sør-Norge få en vær-bedring med lettere skydekke og periodevis pent vær utover morgendagen. På grunn av nordlige vinder vil man ikke nærme seg rekordtemperaturene fra helgen som var, men gradene vil stige likevel.

– Det har jo vært relativt lave temperaturer i Sør-Norge det siste døgnet, så det sier seg selv at det vil stige når solen kommer, sier Tveita og fortsetter:

– Det blir mer behagelig med 20 til 25 grader i Sør-Norge.

Det er først og fremst Trøndelag som får de høyeste temperaturene i Sør-Norge torsdag, med temperaturer opp mot 25 til 26 grader.

– Men det synker fra fredag av og da er det hovedsakelig områder sør for Stadt og Dovre som vil få rundt 25 grader, sier hun.

Bygevær i helgen

I løpet av helgen kan det bli noe mer ustabilt for Sør-Norges del.

– Spesielt på Østlandet kan det komme regnbyger utover ettermiddagen. Kanskje er det mest utsatt på Østlandet på søndag, sier meteorologen.

Lørdag er det Sørlandet som kan få enkelte regnbyger på ettermiddagen. Søndag ettermiddag kan det bli kraftigere byger østafjells med lokalt torden.

Også i Nord-Norge vil man se en endring i været fra torsdag og inn mot helgen.

– Fredag og inn i helgen er det fremdeles et høytrykk som ligger nord-vest for oss ved Svalbard, og så har vi et lavtrykk som fremdeles ligger øst for oss over Russland. Det gjør at vi får nordlige vinder som er litt kjølige for Nord-Norge sin del, sier hun.

Dermed vil temperaturene synke litt og i ytre strøk av Finnmark, Troms og sørover i Nordland vil man få skyer. I indre strøk av Nordland og sørover vil man derimot få perioder med sol.

– I Nordland, som har hatt det veldig varmt og fint nå, er trenden at det er i underkant av 20 grader de neste dagene. Torsdag synker det gradvis og ut mot helgen vil det ligge på under 15 grader. Temperaturmessig blir det kjølig, men det blir fortsatt en god del fint vær i Nordland.