KBK-spiller beskylder Mata for å filme: – Det skulle ikke vært straffe

Sean McDermott mener Manchester United-stjernen filmet seg til 1-0 seier på Ullevaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund-keeper, McDermott, mener at en dommerfeil avgjorde deres skjebne mot Manchester United-stjernene tirsdag ettermiddag.

Solskjærs menn sikret seieren først på overtid, da de fikk straffe som følge av at KBKs tredje keeper, Andreas Vaikla, felte Mata på tampen. Spanjolen tok straffen selv og prikket den i mål.

Keeper-kollega, McDermott, mener det aldri skulle blitt dømt straffe, og påstår Manchester United-stjernen filmet.

– Det skulle ikke vært straffe. Det har jeg sett på replay, så det var synd, sa McDermott til TV 2 etter kampen.

Jeg trodde ikke Mata var typen som filmet?

– Nei, det trodde ikke jeg heller, men det er jo slik angripere gjør. Det er jo synd at de gjør det, men det er kanskje naturlig sånn spillet har blitt. Så er det jo opp til dommerne å følge med, og noen ganger så ser de det, og noen ganger ser de det ikke. Dessverre så de ikke riktig i dag, fortsatte han.

– Vi så det alle sammen på mobilen i sted. Andreas var ikke i nærheten av å touche han. Når jeg så hendelsen selv så tenkte jeg det kanskje var straffe, men når du ser på replay så er han ikke i nærheten. Det er litt synd.

Får støtte fra fotballekspert

Den norskfødte irske keeperen får også støtte av TV 2s fotballekspert, Mina Finstad Berg.

– Første gang jeg så det så tenkte jeg at det der er en klar straffe. Det ser veldig ut som han blir felt, men på de siste bildene jeg har sett så ser det ikke ut som det er kontakt. Det er jo litt rart å sitte og snakke om dommeravgjørelser i en treningskamp, men det er likevel noe å ta med seg for KBK. Jeg synes ikke det ser ut som straffe, sier Finstad Berg.

Kampens eneste målscorer var knapp i ordene da han ble spurt om straffesituasjonen.

– Nei, nei. Keeperen sa det var straffe til meg, sa Mata og flirte på vei ut fra Ullevaal etter kampen.

Til tross for overtidstap mot fotballgigantene er McDermott likevel fornøyd med kampen. Keeperen mener både han selv og resten av laget presterte bra mot Premier League-klubben.

– Det var skikkelig gøy. Jeg hadde forventet at det kom til å bli mye å gjøre, samtidig som gutta gjør en god jobb med å blokkere. Så gjør jeg en god jobb med å ta skuddene som kommer, så alt i alt er jeg veldig fornøyd, sa McDermott.