Han var en av klubbens aller viktigste spillere i forrige periode i klubben. Nå er midtbanespilleren tilbake på Nadderud. Foto: Stabæk Fotball
Han var en av klubbens aller viktigste spillere i forrige periode i klubben. Nå er midtbanespilleren tilbake på Nadderud. Foto: Stabæk Fotball

Tidligere Eliteserie-profil returnerer

Tortol Lumanza er tilbake i Stabæk-trøyen.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Den belgiske midtbanespilleren var en av klubbens beste spillere i sin forrige periode i klubben før han ble solgt til tyrkiske Osmanlispor i 2018.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake. Jeg hadde en fin tid her sist, og håper det blir enda bedre nå, sier Lumanza til stabak.no.

– Denne klubben ga meg identiteten tilbake, og fikk meg til å føle meg som en fotballspiller igjen. Det betyr mye å være tilbake, jeg føler et sterkt bånd til Stabæk, sier belgieren.

25-åringen har nå signert en langtidsavtale med klubben fra Bærum.

Lumanza spilte totalt 30 kamper for Osmanlispor i forrige sesong. Klubben spilte play-off om opprykk, men klarte ikke å kvalifisere seg for spill i den øverste divisjonen.

Stabæk ligger skummelt til i Eliteserien før den andre halvdelen av sesongen. Bærum-klubben ligger på 13. plass, men det er kun målforskjellen som gjør at Ranheim er bak på den utsatte kvalikplassen.

Nysigneringen skal i alle fall gjøre sitt for at klubben spiller på øverste nivå også i 2020.

– Vi er ikke i en god posision og trenger poeng for å trygge plassen. Vi skal jobbe hardt og jeg skal jobbe hardt for å klare det.

I forrige uke signerte Stabæk også den japanske spissen Kosuke Kinoshita.