Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

29-åringen har signert en fireårskontrakt som strekker seg til sommeren 2023.

Britiske medier skriver at overgangssummen skal være på rundt 30 millioner pund, eller 322 millioner kroner.

Senegaleseren får draktnummer 27 i Paris-klubben.

– Jeg er stolt over å signert for Paris Saint-Germain. Etter Afrikamestersskapet med Senegal, ville jeg gi karrieren min en ny giv ved å slutte med til PSG, en av de mest strukturelle og ambisiøse sportsprosjektene i Europa, sier Gueye til PSGs hjemmeside.

– Jeg vil takke direktøren, treneren og hans støtteapparat for deres tro på meg. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å rettferdiggjøre det og gleder meg til å integrere meg i denne talentfulle spillergruppen. Og ikke minst å oppleve den fantastiske atmosfæren på Parc des Prince, noe som imponerte meg i mine første sesonger i Frankrike, forteller nysigneringen.

Idrissa Gana Gueye startet proffkarrieren i Ligue 1-klubben Lille. Der spilte han fra 2010-2015 før han signerte for Aston Villa. Etter en sesong ble senegaleseren hentet til Everton hvor han har spilt siden 2016.

Gana Gueye var en fast brikke på Senegal som kom på andreplass i årets utgave av Afrikamestersskapet, etter å ha tapt finalen for Algerie.

Dette er den andre midtbanespilleren de franske seriemesterne henter fra den engelske ligaen denne sommeren. Tidligere har Ander Herrera blitt hentet som bosman-spiller etter kontrakten gikk ut med Manchester United.