MØTTE NORDFLÅTENS SJEF: Representanter fra Night Wolves og Aleksandr Moisejev, sjefen for Nordflåten, under seremonien.
MØTTE NORDFLÅTENS SJEF: Representanter fra Night Wolves og Aleksandr Moisejev, sjefen for Nordflåten, under seremonien. Foto: Night Wolves

Svartelistet MC-gjeng møtte russisk marinesjef

Soldater, prester og MC-medlemmer var samlet til seremoni i lukket marineby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Lærkledte bikere, russisk-ortodokse geistlige og Nordflåtens soldater samlet i sentrum av den lukkede marinebyen Severomorsk var nok et uvanlig syn, skriver The Independent Barents Observer.

Representanter fra den svartelistede MC-klubben «Night Wolves» ble møtt av sjefen for Nordflåten da et syv meter høyt trekors ble reist i den russiske marinens hovedkvarter på Kola.

Night Wolves, som står på USAs sanksjonsliste for sin rolle i annekteringen av Krim-halvøya, er Russlands største MC-klubb, med over 5.000 medlemmer.

Innviet av biskopen

Trekorset er laget av serbiske munker, og ble innviet av stedets biskop, opplyser Nordflåten i en pressemelding.

Ifølge nettstedet b-port og militærkanalen Zvezda var det MC-klubbens Murmansk-medlemmer som hadde tatt initiativet til å sette opp gaven fra den serbiske kirken.

Den ultranasjonalistiske klubben lever etter slagordet: «Hvor enn The Night Wolves er, så skal de anses for å være i Russland».

Lederen Aleksandr Zaldostanov, som går under kallenavnet «Kirurgen», fikk i 2013 tildelt en æresmedalje av Russlands president Vladimir Putin. Gruppen brukes angivelig i russiske kuréroppdrag for viktige meldinger som ikke kan sendes elektronisk eller gjengis på telefon.

Forgreininger i flere land

Da den russiske MC-gjengen etablerte seg i Sør-Finland tidligere i år, uttalte finsk kriminalpoliti at de vurderte klubben som en kriminell organisasjon.

I 2014 hadde Night Wolves forgreininger til Bulgaria, Bosnia, Serbia og Ukraina, og har senere spredt seg til Sveits, Østerrike, Slovakia og Frankrike.

Klubben opplyser selv på sine nettsider at den også har medlemmer fra Sverige og Spania.

Ifølge russiske myndigheter har organisasjonen sitt europeiske hovedkvarter i Slovakia. Dronebilder av hovedkvarteret har vist gamle stridsvogner og militærkjøretøy inne på det lukkede området som ligger rundt en times kjøretur fra hovedstaden Bratislava.

Det ble overrakt ikoner under seremonien.
Det ble overrakt ikoner under seremonien. Foto: Nordflåtens pressetjeneste
Trekorset som ble reist i Severomorsk er en gave fra den serbiske kirken.
Trekorset som ble reist i Severomorsk er en gave fra den serbiske kirken. Foto: Nordflåtens pressetjeneste
Sjefen for Nordflåten står foran representantene fra «Night Wolves» under seremonien.
Sjefen for Nordflåten står foran representantene fra «Night Wolves» under seremonien. Foto: Nordflåtens pressetjeneste