FORTVILER: Hjelpetrener Gian Franco Gubbins er lei seg etter at Latin Amerika FK er kastet ut av Norway Cup. Foto: TV 2
FORTVILER: Hjelpetrener Gian Franco Gubbins er lei seg etter at Latin Amerika FK er kastet ut av Norway Cup. Foto: TV 2

Lag kastet ut av Norway Cup

– Vi gjør hva som helst for å få en ny sjanse, sier lagets hjelpetrener.

Latin Amerika FK fikk en knallstart på Norway Cup med en 4-0-seier i første kamp. Men mandag kom den nedslående beskjeden om at laget er kastet ut av turneringen.

– Vi skulle spille i dag tidlig og møtte opp på banen. Mens vi varmet opp fikk vi beskjed om at vi ikke var velkommen. Jeg ble veldig lei meg og visste ikke hvordan jeg skulle fortelle det til guttene, sier hjelpetrener Gian Franco Gubbins til TV 2.

– Vi fikk beskjed om at vi ikke hadde møtt opp til en angivelig dugnad i går, sier hjelpetreneren.

Laget er et sammensatt lag av spillere som egentlig spiller for andre klubber, men har fått lov til å melde seg på Norway Cup under Bækkelagets Sportsklubb.

Nå mener Bækkelaget at laget ikke har stilt godt nok opp på dugnad, og dermed er laget trukket fra turneringen.

Det bekrefter Pål Trælvik, som er generalsekretær i Bækkelagets Sportsklubb.

– De kom til oss og ønsket å spille i turneringen. De fikk en fordelaktig måte å melde seg på. I bytte mot det sa vi at de måtte jobbe frivillig, som alle andre av våre medlemmer også må, forklarer Trælvik.

– De stilte opp på den første vakten, i løpet av vakten ble ganske mange borte av uforklarlige årsaker. De skulle på toalettet, men kom aldri tilbake. Etter det fikk vi ingen nytte av dem.

Spillerne hevder selv overfor TV 2 at de spurt den overordnede om å få dra tidligere, og at det ble godkjent.

– Det er mulig at kommunikasjonen har gått sånn, men indikasjonen er at den som er overordnet i en sånn sammenheng vet hvor mange personer man trenger. Å ta en arbeidsoppgave, men ikke å stille opp på den, det er ikke sånn vi har strukturert frivilligheten.

– Det er antakelig en misforstått kommunikasjon, men vi har vært veldig tydelig med dem om at forutseningen for å delta, var å jobbe frivillig.

– Sviktende informasjon
Gian Franco Gubbins forteller følgende versjon av hva som skjedde forrige uke:

– På lørdag møtte elleve av guttene opp og gjennomførte dugnaden. Fem av dem skulle møte opp igjen på mandagskvelden, og det var der informasjonen sviktet.

– Guttene hevder de fikk beskjed om mandagsdugnaden var frivillig. Og det var der informasjonen sviktet.

Hjelpetreneren tar også selvkritikk.

– Jeg skulle kanskje ha undersøkt bedre om denne dugnaden var så viktig. Jeg tar det litt på min kappe, men dette handler om barn og sportsånd, sier Gubbins.

Han skulle ønske at laget fikk en ny sjanse til å få fortsette i turneringen.

– Vi burde fått en ny sjanse til å møte opp på dugnad. At vi blir sendt hjem på denne måten, det synes jeg er helt horribelt.

– Når det gjaldt dugnaden skulle vi angivelig ha møtt opp. Vi fikk kontrabeskjed om at ingen skulle møte. Da endte det med at ingen møtte opp. Vi burde ha fått en ny sjanse for å bli værende i turneringen. Vi føler oss veldig urettferdig behandlet.

– Jeg har bodd i Norge i 35 år og har aldri opplevd dette før. Jeg sitter med en veldig flau smak i munnen over at dette skal ende slik. Vi kan plukke søppel, rydde eller gjøre hva som helst. Det er på banen ting skal avgjøres, ikke på grunn av man ikke er med på en dugnad.

Lagkaptein Santiago Duque er knust etter at laget ble kastet ut.

– Jeg skulle reise med familien min til Spania. Det måtte jeg droppe for å spille Norway Cup. Ferien min er ødelagt. Jeg er veldig lei meg, akkurat nå kunne jeg vært med familien min. Hele familien min er i Spania og koser seg, sier Santiago til TV 2.

Avviser at laget kan få fortsette
Pål Trælvik er klar på at Bækkelaget er bestemt på at laget ikke får fortsette i turneringen.

– Er det litt drastisk å kaste laget ut?

– Ja, det kan du si. Men forutsetningen deres for å få lov til å stille, var nettopp å jobbe dugnad. Når du ikke gjør som avtalt, må du ta konsekvensen av det. Derfor har vi i Bækkelagets Sportsklubb trukket laget.

– Er det noen muligheter for avgjørelsen blir omgjort?

– Nei, sånn som det er nå, er det ikke mulig å komme tilbake. Turneringsspillet er i gang og laget er fjernet fra oppsettet.

– Er det noe dere kunne gjort annerledes?

– Det er det helt sikkert. Vi kunne helt sikkert vært nøyere da disse avtalene ble inngått. Det kan være de ikke har forstått helt rekkevidden av det de har sagt de skulle være med på. Vi får lære av dette, men nå er laget kastet ut fra Bækkelaget Sportsklubb sin side, sier Trælvik.