TILBAKE MED STORE AMBISJONER: Tammy Abraham har de siste årene vært utlånt til klubber i Championship, der han har banket inn mål. Nå er 21-åringen tilbake i Chelsea med et klart og tydelig mål om å gjøre spissplassen sin.
TILBAKE MED STORE AMBISJONER: Tammy Abraham har de siste årene vært utlånt til klubber i Championship, der han har banket inn mål. Nå er 21-åringen tilbake i Chelsea med et klart og tydelig mål om å gjøre spissplassen sin. Foto: Olof Andersson

Tammy (21) håper han skal bli løsningen på Chelseas spiss-floke

Tammy Abraham håper han skal bli Chelseas nummer én-spiss.

Har du fortsatt ikke merket deg navnet Tammy Abraham, er det like greit å gjøre det først som sist. 21-åringen kan fort bli Chelseas førstevalg på topp i år.

– Jeg har absolutt høye forventinger til denne sesongen. Dette blir min største sesong så langt. Jeg er der jeg har ønsket å være siden jeg var seks år gammel, sier Tammy Abraham til TV 2 Sporten.

Chelseas kjøpsnekt, kombinert med at spillere som Eden Hazard, Gonzalo Higuain og Alvaro Morata er historie for London-klubben, gjør at veien til spissplassen virker kortere enn noen gang for den 190 centimeter høye spissen Tammy Abraham.

– Det er en god mulighet. Jeg tror de fleste av oss ser det, spesielt vi unge. Nå ser vi en sjanse til å lage oss et navn, å få spilletid og gå gjort det bra. Vi er flere som har kommet tilbake fra andre klubber, til "vår klubb" og som har lyst å gjøre det bra nå, sier Abraham.

Skjøt Aston Villa til Premier League

I fjor var han utleid til Aston Villa, der han banket inn hele 25 mål og var en sterk bidragsyter til at klubben rykket opp til Premier League. Nå er han tilbake i klubben han er oppflasket i.

Og Abraham er ikke i tvil om at han føler seg klar til å prestere på den aller største scenen.

– Jeg liker å tenke at jeg er klar. Jeg har hatt mine lån, det har vært gode lån og jeg har lært meg å score mål. Nå er det bare å komme tilbake og gjøre det bra her, sier Abraham.

21-åringen - som har voldsom fysikk - er komfortabel på at han kan bli nummer én-spissen som Chelsea trenger for å prestere i toppen av Premier League.

– Jeg er alltid komfortabel. Helt siden jeg har jeg var seks år har jeg ønsket å bli nummer én-spiss i Chelsea. Jeg har hatt idoler som Drogba. Det har bare gitt meg mer lyst til å lykkes her, sier Abraham.

Har mistet flere målscorere

Trolig blir det viktig for Chelsea-fansen at spillere som Tammy Abraham tar det siste steget i fotballpyramiden. Og det helst så fort som mulig.

Siden i fjor har Chelsea nemlig mistet tre av de fem spillerne som scoret flest mål. En av Frank Lampards store utfordringer, er hvem som skal score målene for klubben i år. Grunnet klubbens kjøpsnekt får han ikke hente inn nye spillere, og mye tyder på at spissplassen nå står mellom Tammy Abraham og Olivier Giroud.

– Fokuset må være på kollektivet nå. Og hvis du snakker om å score mål, så vet jeg at vi har spillere som Tammy (Abraham), (Olivier) Giroud, Wilian og (Mason) Mount, med flere, som kan score mål, sier manager Frank Lampard om temaet.

Tammy Abraham mener å være klar.

– Jeg er i god form og har kommet til mange sjanser hittil i treningskampene. Forhåpentligvis kan jeg gå inn i sesongen og score litt mål, slik at jeg hjelper klubben på best mulig vis, sier Abraham.

Liker tonen til Lampard

Han er fullstendig klar over at Chelsea havnet langt bak Manchester City og Liverpool på tabellen i fjor. Likevel sier han det klart og tydelig selv:

– Vi er Chelsea Football Club. Glem transfernekten og alt det der. Vi har et veldig godt lag og vi er her for å kjempe om tittelen, melder Abraham foran den kommende sesongen.

For Chelseas del starter det med et brak borte mot Manchester United på Old Trafford. Det blir ilddåpen for Frank Lampard, Chelsea-legenden som er tilbake i London-klubben som manager til Tammy Abrahams store glede.

– Det er litt rart, for jeg ser fortsatt på ham som en spiller. Men han er en veldig god manager også, og jeg er sikker på at han kommer til å bruke erfaringen sin til å hjelpe laget. Så tror jeg han er bra for oss unge spillere. Vi er vokst opp med at spillere som John Terry har tatt oss til side for å gi oss råd. Det samme er det med Frank. Han er ikke bare en trener, men en kompis i tillegg, sier Tammy Abraham.

Lever godt med presset

Han mener utelukkende det er positivt at Lampard har vært spiller i klubben tidligere.

– Jeg liker å tro det. Han forstår alt rundt denne klubbene. Han har gjort det bra hittil hvert fall, sier Abraham.

Enn så lenge er det liten tvil om at Tammy Abraham har stor tro på den kommende sesongen. Og han er heller ikke redd for å legge press på seg selv eller klubben.

– Det er alltid press i fotball. Press får meg bare til å prestere bedre. Jeg spiller for en massiv klubb, men jeg vet hva jeg må gjøre dette året. Jeg må holde hodet nede og håpe at jeg scorer noen mål, sier Tammy Abraham.